beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag licht hoger gesloten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen weekeinde een decreet tekende voor voortzetting van de inkomenssteun aan Amerikaanse burgers.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 3.360,49 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 27.791,65 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 10.968,36 punten.

Nadat het Witte Huis en de Democraten vorige week geen overeenstemming bereikten over een nieuwe rond van financiële coronavirus-hulp, ondertekende Trump afgelopen zaterdag vier decreten, onder andere voor een verlaging van de loonheffing, hulp bij de huur, om te helpen bij het betalen van studieleningen en aanvullende ww-uitkeringen. De maatregelen zien zich vrijwel zeker geconfronteerd met juridische en logistieke uitdagingen, maar worden gezien als een manier om de onderhandelaars opnieuw om de tafel te krijgen, zeiden marktvolgers. House-speaker Nancy Pelosi en de minister van financiën, Steven Mnuchin, zeiden beiden bereid te zijn om de besprekingen te hervatten.

"De legale basis voor Trump's decreten is wankel. Hij komt niet ver", zei econoom Holger Schmieding van Berenberg Bank. Toch zullen politici met de komende verkiezingen in november in het verschiet waarschijnlijk een deal sluiten, wat hulp biedt bij het binnenhalen van stemmen, zei hij. "Het is zeer waarschijnlijk dat we deze week een akkoord zullen hebben die de ondersteuning verlengt tot het einde van het jaar", aldus Schmieding.

De VS rapporteerden ook het laagste aantal nieuwe coronavirusgevallen in bijna een week, waarbij het aantal nieuwe infecties in sommige delen van het land een dalende trend laten zien. Toch is het aantal infecties inmiddels de vijf miljoen gepasseerd, waarbij in 13 staten nog steeds een stijging van het aantal infecties was waar te nemen.

Economen wezen op de afnemende trend van nieuwe infecties als een signaal dat gematigde maatregelen mogelijk voldoende zouden kunnen zijn om het virus in te dammen, zonder de economische activiteit opnieuw ernstig te verminderen.

Daarnaast blijven de aanhoudende spanningen tussen de VS en China boven de markt hangen. Zo heeft China maandag sancties opgelegd aan 11 Amerikaanse burgers vanwege de ontwikkelingen in Hongkong, onder wie senatoren Ted Cruz van Texas en Marco Rubio van Florida. De maatregelen zijn een vergelding voor het opleggen van sancties door de Verenigde Staten afgelopen vrijdag aan een aantal hoge officials in Hongkong. De twee landen ontmoeten elkaar eind deze week voor het eerst in maanden om te praten over de naleving van de eerder gesloten handelsdeal.

Op macro-economisch werd maandag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal openstaande vacatures is gestegen tot 5,9 miljoen stuks, van 5,4 miljoen in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1741. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1786 op de borden. 

De september-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,7 procent hoger op 41,94 dollar.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ondernemersvertrouwen in het midden- en kleinbedrijf in juli en de producentenprijzen van juli.

Bedrijfsnieuws

Twitter heeft verkennende gesprekken gevoerd met ByteDance, de eigenaar van TikTok, over een overname van de populaire video-app. Dit meldde The Wall Street Journal dit weekend op basis van ingewijden. Vorige week ondertekende president Donald Trump een decreet waarmee het TikTok verplicht om voor half september een koper te vinden voor zijn Amerikaanse tak, anders wordt de app in de Verenigde Staten verboden. Twitter steeg circa 0,8 procent.

Het is onduidelijk of Twitter een serieuze overnamepoging doet, want ByteDance voert vergevorderde overnamegesprekken met Microsoft dat een eventuele overnameprijs veel makkelijker zou kunnen betalen dan Twitter. Microsoft noteerde ruim 2,0 procent lager.

Warren Buffett's Berkshire Hathaway heeft in het tweede kwartaal een fors hogere nettowinst behaald dankzij het herstel op de aandelenmarkten, maar presteerde operationeel minder overtuigend en deed een grote afschrijving bij dochterbedrijf Precision Castparts. Het aandeel won ruim 1,4 procent.

Een overheidslening van 765 miljoen dollar aan Eastman Kodak om medicijnen te gaan produceren, is in gevaar nu het bedrijf wordt verdacht van handel met voorkennis rond de aankondiging van de lening. Het aandeel daalde circa 29,4 procent.

Foot Locker heeft in het tweede kwartaal naar verwachting weer winst behaald nadat er in de drie maanden ervoor nog rode cijfers werden geschreven als gevolg van de coronapandemie. Het aandeel noteerde ruim 7,0 procent hoger.

Aandelen van Royal Caribbean won 10,0 procent, nadat de uitbater van cruiseschepen een groter verlies rapporteerde dan verwacht als gevolg van de corona-uitbraak. De omzet daalde minder dan analisten vooraf voorspelden.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium