beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren woensdag rond het middaguur iets hoger.
?
De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 371,68 punten, de Duitse DAX presenteerde een klein verlies van 0,2 procent op 12.926,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.044,19 punten. De Britse FTSE 100 noteerde zelfs 0,8 procent hoger op 6.204,19 punten.

Het was een rustige ochtend op de Europese markten. “Het is een afwachtende markt”, stelde marktanalist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management vast.

Beleggers hebben hun aandacht gericht op de Verenigde Staten waar over een tweede coronasteunpakket onderhandeld wordt. Volgens Juvyns gaat dat plan er uiteindelijk wel komen.

Ook CIO Mark Haefele van UBS heeft vertrouwen dat de Democraten en de Republikeinen in de VS tot een akkoord. "Beide kampen willen nog altijd een deal", aldus de beleggingsexperts van de Zwitserse bank. Haefele verwacht witte rook net voor de Democraten op 17 augustus een grote bijeenkomst houden. En die zal de markten verder omhoog zetten, denkt hij.

Er waren vanochtend twee interessante macrocijfers. De industriële productie in de eurozone, aangepast voor seizoensinvloeden, nam in juni met 9,1 procent toe ten opzichte van mei. In mei kwam de productie op maandbasis 12,3 procent hoger uit, herzien van de 12,4 procent die eerder werd gemeld.

Vanochtend bleek al dat de Britse economie in het tweede kwartaal drastisch is gekrompen, met liefst 20,4 procent. Er was vooraf door economen echter zelfs rekening gehouden met een krimp van 21,4 procent. Volgens econoom Dean Turner van UBS Global Wealth Management tonen deze data dat het ergste achter de rug is voor de Britse economie, want in juni was er weer bijna een groei van 9 procent.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 42,27 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,5 procent hoger bewoog op 45,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1773. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1730 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1730 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Salzgitter heeft in het tweede kwartaal het verlies verder zien oplopen tot 101 miljoen euro. De omzet van Salzgitter daalde van 2,23 miljard euro naar 1,52 miljard euro. Voor 2020 voorziet Salzgitter een "merkbare" omzetdaling en een verlies voor belastingen van 100 tot 500 miljoen euro. Het aandeel steeg desondanks 2,6 procent.

Liberty Global wil Sunrise Communications inlijven en is bereid daarvoor 5 miljard Zwitserse franken neer te tellen. Voor elk aandeel Sunrise betaalt Liberty 110 Zwitserse frank. Dat is een premie van 28 procent ten opzichte van de slotkoers van dinsdag. Het aandeel Sunrise steeg ruim 26 procent naar bijna 109 Zwitserse frank. Het aandeel Sunrise Communications spoot 26 procent omhoog.

E.ON heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet bijna zien verdubbelen dankzij de overname van Innogy en schreef weer zwarte cijfers, maar de outlook voor dit jaar werd wel verlaagd. De onderneming verwacht nu een aangepaste EBIT tussen 3,6 en 3,8 miljard euro en een nettowinst van 1,5 tot 1,7 miljard euro. Het aandeel daalde 1,0 procent.

Just Eat Takeaway heeft de orders en daardoor ook de resultaten in de eerste helft van 2020 flink zien stijgen. Het aantal orders steeg op jaarbasis met 32 procent naar 257 miljoen stuks. Vooral Duitsland deed het goed met een plus van 76 procent. CEO Jitse Groen verwacht dat de ordergroei ook in de rest van het jaar sterk zal zijn. Het aandeel won 3,2 procent.

ABN AMRO steeg in Amsterdam 7,6 procent, na een meevallend verlies en de aankondiging van een omvangrijk reorganisatieplan.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,9 procent in het groen.?

De S&P 500 sloot dinsdag 0,8 procent in de min op 3.333,69 punten maar lag eerder nog op koers voor een nieuwe recordstand. De Dow Jones index daalde 0,4 procent op 27.686,91 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent lager op een slot van 10.782,82 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium