beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Weinig beweging op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa bleven maandag rond lunchtijd dicht bij huis. De STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent, net als de Duitse DAX en de Franse CAC 40 ging fractioneel hoger. De Britse FTSE 100 won 0,3 procent.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van bescheiden winsten ondanks de zorgen over een tweede coronagolf en de verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Verder is het volgens Madden vooral een rustige start van de week en is er weinig volatiliteit omdat beleggers het vooralsnog moeilijk vinden richting te bepalen.

"Een aantal landen in Europa en Azië hebben ofwel nieuwe lockdownmaatregelen aangekondigd of hun zorgen geuit over hoe de gezondheidscrisis zich ontwikkelt", aldus Madden. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde dit weekend voor een recordaantal nieuwe coronabesmettingen op één dag wereldwijd.

Ondertussen ging een gepland handelsoverleg tussen de VS en China dit weekend niet door en wacht de markt nog altijd op een nieuw stimuleringspakket in de VS. Het gebrek aan een deal geeft ook reden tot zorg, volgens Madden.        

Op macro-economisch vlak was er vanochtend aandacht voor Japanse bbp-cijfers. De derde economie van de wereld kromp in het tweede kwartaal met 27,8 procent op jaarbasis. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal kromp de Japanse economie in het tweede kwartaal met 7,8 procent. Economen hielden rekening met een krimp van 7,6 procent.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1836. De olieprijzen bewogen nauwelijks.

Bedrijfsnieuws

Sanofi koopt het Amerikaanse biofarmabedrijf Principia voor een ondernemingswaarde van circa 3,3 miljard dollar. Het bestuur van beide bedrijven ging unaniem akkoord met de deal, waarin Sanofi alle aandelen van Principia geheel in contanten overneemt voor 100 dollar per stuk. De publieke biedingsprocedure zou later deze maand van start moeten gaan en de overname zou in het vierde kwartaal moeten zijn afgerond. Het aandeel Sanofi steeg in Parijs 0,3 procent.

Credit Suisse heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 54,00 naar 55,00 euro, op basis van licht hogere verwachtingen voor de omzetgroei op de middellange termijn. Het advies blijft Outperform, meldde de Zwitserse bank maandag in een analistenrapport. De identieke omzetgroei van Unilever zal dit jaar met circa 1 procent opnieuw fors lager zijn dan de 3 procent voor Nestlé en de 6 procent voor Procter & Gamble, maar dit komt vooral door de coronacrisis, verwachten de analisten van Credit Suisse. Unilever daalde 0,2 procent en concurrent Nestle steeg 0,1 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield verloor in Amsterdam 2,5 procent. Vrijdag meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Unibail circa 3 miljard euro aan vers kapitaal zou willen ophalen met een aandelenuitgifte ergens in de komende maanden om zo de impact van de coronacrisis het hoofd te bieden. Het vastgoedfonds reageerde hierop door te melden dat er nog geen beslissingen zijn genomen over extra maatregelen om de schulden verder af te bouwen. Volgens Bank of America is er minstens 5 miljard euro nodig uit een emissie of zelfs 9 miljard euro in het slechtste scenario. Berenberg verlaagde het koersdoel voor Unibail van 90,00 naar 52,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies.

Aandelen van vleesverwerker Cranswick bereikten maandag met een plus van 5,8 procent een recordstand op ruim 40 Britse pond nadat het bedrijf met een sterke update kwam over het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar.

Aandelen in de reissector stonden maandag onder druk na een waarschuwing van Duitsland dat Spanje een risicovolle bestemming is door het stijgende aantal coronagevallen. Tui daalde 4,5 procent, Lufthansa verloor 1,7 procent en International Consolidated Airlines leverde 2,8 procent in.
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden maandag op een hogere opening voor Wall Street. De S&P 500 noteerde rond lunchtijd ongeveer een half procent in de plus.

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot fractioneel in de min op 3.372,85 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent op 27.931,02 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in het rood op een slot van 11.019,30 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium