beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten, ondanks de voortdurende impasse in de onderhandelingen over een nieuw stimuleringspakket, oplopende coronavirusgevallen en geografische spanningen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 3.385,54 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 27.739,86 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 11.264,95 punten.
 
Beleggers maken zich zorgen vanwege de voortdurende patstelling tussen beleidsmakers over een nieuw stimuleringspakket. De markt vreest voor een uitgekleed pakket of vertragingen waardoor de consumentenbestedingen en het tempo van het economisch herstel worden beknot.

"Wat de markt in de eerste plaats zou willen zien, is een vaccin", zei strateeg Michael Bell van JP Morgan Asset Management. "Waar de markt zich zorgen over maakt is het virus, dat niet onder controle is, de fiscale stimuleringsmaatregelen, die minder genereus worden, en de Fed, die aangeeft dat sommige beleidsinstrumenten mogelijk niet worden ingezet", voegde hij toe.

Bell refereert daarmee naar de notulen van de laatste beleidsvergaderingen van de Federal Open Market Committee die woensdag werden gepubliceerd. Daaruit bleek dat de centrale bank van mening is dat de economie meer overheidssteun nodig heeft om te herstellen van de coronaviruspandemie. Sommige functionarissen gaven aan dat er ook meer stimulans van de centrale bank nodig zou kunnen zijn, maar niet te weten wanneer deze instrumenten ingezet zouden moeten worden.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,106 miljoen aanvragen. Dat zijn er 135.000 meer dan vorige week.

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in augustus sterker dan verwacht gedaald. De index daalde van 24,1 in juli naar 17,2 augustus.

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in juli opnieuw gestegen, maar minder hard dan in de voorgaande maand. De index steeg met 1,4 procent tot 104,4. In juni steeg de index nog met 3,0 procent. 

De euro/dollar noteerde op 1,1859. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1817 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1836 op de borden.  

De september-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,8 procent lager op 42,58 dollar.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Vrijdag verschijnt de samengestelde inkoopmanagersindex van augustus, gevolgd door het consumentenvertrouwen in augustus en de bestaande woningverkopen in juli.

Bedrijfsnieuws

Nvidia heeft in het tweede kwartaal een recordomzet behaald. Dit bleek woensdagavond uit de cijfers van de fabrikant van grafische kaarten en chipsets. Volgens CEO Jensen Huang profiteerde Nvidia van de populariteit van gaming tijdens alle lockdowns. Ook was de vraag vanuit datacentra erg sterk. Het aandeel steeg  circa 0,8 procent.

Lyft stopt vanaf middernacht vrijdag met zijn activiteiten in de Amerikaanse staat Californië om te voorkomen dat een bevel wordt overtreden, dat vereist dat de taxi-app-dienst zijn chauffeurs als werknemers classificeert. Uber-woordvoerder Noah Edwardsen zei dat Uber tevens van plan is de activiteiten op te schorten, tenzij er geen vrijstelling wordt toegekend. Lyft steeg circa 5,5 procent, terwijl Uber bijna 7,0 procent steeg.

L Brands won ruim 4,0 procent. De uitbater van lingeriemerk Victoria's Secret en Bath & Body Works boekte een verrassende winst over het afgelopen kwartaal.
 
Cosmeticareus Estée Lauder verloor circa 6,5 procent, na slechter dan verwachte cijfers en een plan om tot 15 procent van de winkels te sluiten en 2.000 banen te schrappen. 

Intel steeg ruim 2,0 procent nadat het bedrijf een versnelde aandeleninkoop aankondigde. De chipfabrikant meldde onlangs ongeveer een jaar achter te lopen met de geplande overstap naar 7-nanometer-technologie.

Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd. Het aandeel daalde desondanks circa 1,0 procent.

Apple werd woensdag het eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf met een marktwaarde van meer dan 2 biljoen dollar. Het duizelingwekkende cijfer benadrukt de dominante rol van de maker van iPhones in de wereldeconomie. Het aandeel steeg donderdag ruim 2,0 procent.

Facebook kondigde aan dat het accounts gaat verwijderen of beperken die geweld verheerlijken of aanmoedigen, waaronder accounts die gelinkt zijn aan QAnon. Dit nadat complottheorieën jarenlang hoogtij vierden op het sociale mediaplatform. Het aandeel won bijna 2,5 procent.

Het coronavirus heeft de kloof tussen winnende en verliezende retailbedrijven in de VS vergroot. Dat bleek uit recente kwartaalcijfers. Target deed het erg goed, Lowe's ook. Kohl's en T.J.Maxx hadden juist last van forse omzetdalingen.

Airbnb gaat naar de beurs. Een voorlopige registratie werd woensdag ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium