beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Verdeeld beeld op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Het beeld op Wall Street is dinsdag verdeeld. De S&P 500 steeg 0,1 procent met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index daalde juist 0,5 procent. De Nasdaq ging 0,3 procent hoger. 

Voor de S&P500-index lijkt daarmee wederom een nieuw record in de maak. Vrijdag en maandag bereikte de index ook al een nieuwe piek, door optimisme over een mogelijke behandeling voor het coronavirus.

Het sentiment wordt verder positief beïnvloed door het nieuws dat Amerikaanse en Chinese officials de eerste fase van het handelsakkoord uit januari willen blijven uitvoeren. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He vergaderden maandagavond virtueel en kwamen tot die afspraak.

"Natuurlijk is het positief als er zulk nieuws is. Dat stelt gerust", zei Nadege Dufosse van vermogensbeheerder Candriam. "Een nieuwe handelsoorlog is niet in het belang van de VS of China."

Toch zou de marktkenner geen investeringen doen op basis van deze nieuwste berichten. "Het kan heel snel veranderen", aldus Dufosse doelend op de onvoorspelbaarheid van de handelsrelatie van de twee grootmachten.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat er in juli fors meer nieuwe eengezinswoningen in de VS zijn verkocht dan een maand eerder. Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen steeg met 13,9 procent op maandbasis tot 901.000 stuks. Op jaarbasis was in juli sprake van een toename met 36,3 procent.

Het sterke huizencijfer kon een matig vertrouwenscijfer niet compenseren.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus juist verder gedaald, meldde The Conference Board.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 91,7 in juli tot 84,8 deze maand. Hier was juist een stijging tot 94 punten voorzien. Met name de deelindex voor de huidige situatie verslechterde flink.

Het optimisme van Amerikaanse consumenten over de korte termijn outlook en hun financiële vooruitzichten zit nog steeds in een neerwaartse beweging, volgens Lynn Franco, Senior Director of Economic Indicators bij The Conference Board. 

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een vat West Texas Intermediate werd 1,4 procent duurder op 43,20 dollar.
 
De euro/dollar handelde dinsdagavond op 1,1811.
 
Bedrijfsnieuws

Best Buy ging 4,6 procent lager, ondanks een hoger dan verwachte kwartaalwinst van 1,71 dollar per aandeel, exclusief bijzondere posten, wat ruim hoger was dan de analistenconsensus van 1,08 dollar. Ook de omzet steeg, omdat veel klanten hun werk- en kookinventaris een upgrade gaven vanwege de coronacrisis. De marges waren echter lager.

Na een koopadvies van Citi steeg het aandeel van retailer Gap dinsdag 9,5 procent.

J.M. Smucker noteerde 7,7 procent hoger. De voedingsproducent zag de omzet afgelopen kwartaal sterk oplopen.

General Atlantic en Sequoia Capital, twee grote investeerders in het Chinese moederbedrijf van TikTok, dingen mee naar een deal voor de Amerikaanse activiteiten van de populaire video-sharing app, melden bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken. Een deal is nodig om te voorkomen dat de app verboden wordt in de VS. Gegadigde Microsoft zal misschien Amerikaanse investeerders uitnodigen om mee te bieden. Microsoft noteerde dinsdag 0,5 procent in de plus.

De Dow Jones-index verandert van samenstelling, naar aanleiding van de aandelensplitsing van Apple, waardoor de weging van de technologiesector in de index afneemt. Hierdoor komt er ruimte voor Salesforce.com, Amgen en Honeywell, terwijl het ooit onaantastbare olieconcern Exxon Mobil en farmaciereus Pfizer uit de index van zwaargewichten verdwijnen, meldde S&P maandag.

Pfizer en Exxon Mobil verloren dinsdag respectievelijk 1 tot 3 procent. Honeywellen Amgen stegen juist 3 tot 5 procent terwijl Salesforce ruim 3 procent hoger koerste.

American Airlines schrapt per 1 oktober 19.000 banen als gevolg van de impact van de coronacrisis en de verwachting dat het herstel jaren in beslag zal nemen. Het aandeel daalde ruim 3 procent.  

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium