beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Techsector helpt Wall Street toch weer omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, op nieuwe records, na positieve economische rapporten die de kopers in de markt hielden op Wall Street.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent hoger op 3.528,29 punten, de Dow Jones-index klom nog 0,8 procent tot 28.660,37 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 1,6 procent omhoog tot 12.300,89 punten.

De maand september belooft wel uitdagend te worden voor beleggers, nadat in augustus het beste rendement in meer dan dertig jaar werd neergezet.  

Toch lijken de winnaars van de afgelopen maanden ook deze maand weer te willen stijgen. Grote technologiebedrijven zoals Apple, Walmart, het nieuwe beursfonds Zoom Video, Amazon.com en Facebook stonden ook dinsdag weer op winst.

De beursdag startte weifelend, nadat Amerikaanse inkoopmanagersindices voor de industrie een herstellende groei lieten zien in augustus.  Het herstel was volgens marktanalist Esty Dwek van Natixis Investment Managers al door de markt ingeprijsd. 
"Zo lang dat doorgaat, denk ik dat de markten verder omhoog kunnen." 

Sommige beleggers maken zich op voor een meer genormaliseerd beleggingsklimaat waarin sectoren die hard geraakt zijn zoals transport hun voordeel mee kunnen doen. 

Brian Barish van Cambiar Investors zegt dat zijn firma winst heeft genomen op sommige beleggingen in sterk gestegen technologieaandelen zoals Amazon.com en Alphabet. "We zitten op spectaculaire waarderingsniveaus", aldus Barish. Hij kijkt nu naar een sector zoals de hotelbranche, die moet profiteren van een heropening van de economie.
 
Toch waren het dinsdag toch weer technologiefondsen die stijging een impuls gaven, zoals Netflix, Nvidia, en Zoom Video.

Ook uit Azië en Europa kwamen bemoedigende cijfers over de fabrieksproductie die langzaam herstelt van de coronacrisis. De werkgelegenheid blijft echter ondert druk staan. 

De olieprijs sloot licht hoger.. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 42,76 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1914. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog 1,1942 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Tesla verloor bijna 5 procent, nadat het bedrijf een aandelenemissie van 5 miljard dollar aankondigde. Een dag eerder werd het succesfonds nog 10 procent meer waard na een een aandelensplitsing. Volgens een analist van RBC is het aandeel "fundamenteel overgewaardeerd". Inmiddels behoort de fabrikant van elektrische auto's tot de zeven meest waardevolle Amerikaanse bedrijven, naar marktkapitalisatie gemeten.

Apple heeft aan zijn leveranciers gevraagd om dit jaar nog ten minste 75 miljoen 5G iPhones te fabriceren. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. Het aandeel steeg 4 procent.

Zoom Video Communications heeft het afgelopen kwartaal opnieuw een fors hogere winst en omzet geboekt, waarmee de videoconferentiedienst onverminderd profiteerde van de vele thuiswerkers als gevolg van de coronacrisis. Het aandeel steeg 41 procent. 

DocuSign werd ruim 20 procent meer waard. Het bedrijf maakt elektronische handtekeningen op juridische documenten mogelijk en rapporteert donderdag nabeurs resultaten. Het aandeel liftte mee op de koerswinst van sectorgenoot Zoom.

Eastman Kodak steeg 22 procent. D.E. Shaw heeft een belang van 5 procent genomen in het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium