beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen verspelen winst

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 1,4 procent lager op 366,08 punten, de Duitse DAX sloot ook 1,4 procent in het rood op 13.057,77 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 5.009,52 punten een meer bescheiden verlies van 0,4 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 1,5 procent lager op 5.850,86 punten.

De Europese beurzen begonnen de dag nog optimistisch vanwege de hoop op een coronavaccin, zag ook marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Maar de pijnlijke daling op Wall Street woog [vanmiddag] ook op indexen aan deze kant van de Atlantische Oceaan", aldus Madden.

Het Amerikaanse RIVM, The Centre for Disease Control, verklaarde woensdag dat een coronavaccin mogelijk begin november beschikbaar komt in de Verenigde Staten, wat beleggers als een goed teken zagen dat één van de farmabedrijven die momenteel een vaccin ontwikkelen ergens in de komende maanden ook succesvol blijkt. Corona-adviseur van het Witte Huis, Dr Anthony Fauci, was donderdag echter terughoudender over de kans dat er eind oktober een coronavaccin is.

"Dat heeft wat wind uit de zeilen van de stieren genomen", volgens Madden.

Op macro-economisch vlak was er donderdag veel aandacht voor inkoopdata over de mondiale dienstensector. In Japan was in augustus sprake van een sterkere krimp, terwijl de groei in China vertraagde.

Van de eurozone als geheel bleek de inkoopmanagersindex in augustus nog op een nipte groei te wijzen, met groeivertragingen in onder meer Duitsland en Frankrijk.

Econoom Chris Williamson van Markit rekent nog steeds op een stevig economisch herstel in het najaar, maar de inkoopdata tonen volgens hem wel dat beleidsmakers er alles aan moeten doen om dit herstel vast te houden richting het eind van het jaar.

De detailhandelsverkopen van de eurozone daalden in juli op maandbasis met 1,3 procent, waar een stijging van 1,2 procent was voorzien.

Verder was er aandacht voor het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. De steunaanvragen daalden van ruim een miljoen tot 881.000 nieuwe aanvragen vorige week. Dit cijfer was beter dan verwacht.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1823. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1798.
 
Olie noteerde ruim twee procent lager.
 
Bedrijfsnieuws

Sanofi en GlaxoSmithKline zoeken meer dan 400 mensen voor de start van een Fase 1/2 studie naar hun coronavaccin. De Fase 1/2 studie evalueert de veiligheid, tolerantie en immuunrespons van het vaccin. De eerste resultaten worden begin december verwacht.  Het aandeel Sanofi sloot donderdag 0,9 procent in de min en GlaxoSmithKline verloor 1,2 procent.

Siemens Healthineers heeft 75 miljoen nieuwe aandelen voor 36,40 euro per stuk bij institutionele partijen weten te plaatsen, waarmee het bedrijf circa 2,73 miljard euro ophaalde. De opbrengst wordt aangewend voor de gedeeltelijke financiering van de op 2 augustus van dit jaar aangekondigde overname van Varian Medical Systems voor 177,50 dollar per aandeel. De koers van het aandeel sloot 5,1 procent lager.

Banca Monte dei Paschi di Siena heeft goedkeuring gekregen van de Europese Centrale Bank om miljarden euro's aan slechte leningen af te stoten. Dat maakte de Italiaanse bank woensdagavond bekend. De koers van het aandeel werd donderdag 0,8 procent minder waard. 

In Frankfurt was het aandeel Covestro de sterkste stijger met een koerswinst van 2,2 procent. Autofabrikanten deden het ook aardig, ondanks het negatieve marktsentiment tijdens de middaghandel.

Ook in Parijs eindigden autobouwers in het groen en voerde Publicis de lijst aan met een winst van bijna 5 procent. UBS plaatste Engie op de kooplijst en voerde het koersdoel op van 10,75 naar 15,00 euro. Het aandeel steeg 1,0 procent.

Tech-aandelen waren donderdag, met de koersduik van de Amerikaanse Nasdaq, het kind van de rekening. In Amsterdam daalde ASMI 6,8 procent. In Frankfurt verloor Infineon 4,8 procent en het in Parijs genoteerde STMicroelectronics werd 6,9 procent goedkoper. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot stevig in het rood.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium