beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst lager

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste vrijdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde 1,6 procent. De Dow Jones index verloor 1,1 procent. De Nasdaq ging 2,5 procent lager. 

Nadar donderdag sprake was van de sterkste koersval op Wall Street sinds begin juni lijkt het sentiment vrijdag niet veel beter.
 
Volgens marktanalist Holly MacDonald van Bessemer Trust is de verkoopgolf vooral een terugkeer naar meer normale omstandigheden, en is die ook niet geheel onverwacht gezien de sterke stijging van de aandelenmarkten in augustus. MacDonald verwacht dat de volatiliteit in de herfst zal toenemen.

Econoom Peter Cardillo van Spartan Capital Securities denkt niet dat de stevige verliezen van donderdag zullen uitmonden in een echte correctie.

Vanmiddag stond alles in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in augustus is toegenomen met 1,4 miljoen banen, terwijl de markt rekende op 1,3 miljoen banen. Het werkloosheidspercentage daalde van 10,2 procent naar 8,4 procent. Het gemiddeld uurloon steeg 0,4 procent, ofwel 0,11 dollar, naar 29,47 dollar. De arbeidsparticipatie bedroeg 61,7 procent.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevestigen de banendata dat er nog steeds meer overheidsstimulering nodig is; "het geleidelijke herstel van de Amerikaanse economie kan veel uitdagingen tegemoet zien zonder deze steun."

Marktanalist Ranko Berich van Monex Europe sprak van een solide banenrapport die de dollar een extra steuntje in de rug gaf.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1833. 

Een vat WTI-olie noteerde bijna 4 procent lager en daarmee weer onder de 40 dollar.

Bedrijfsnieuws
 
Broadcom noteerde 3,6 procent hoger, nadat de leverancier van halfgeleider- en infrastructuursoftwareproducten in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Ook de outlook voor het resterende deel van het lopende gebroken boekjaar overtrof de verwachtingen. 

De techsector ligt vandaag opnieuw onder het vergrootglas na de koersklap van gisteren. De FAANG-aandelen, tot nog toe de winnaars van 2020, stonden donderdag stevig onder druk. De verliezen liepen uiteen van zo'n 4 procent voor Facebook tot wel 8 procent voor Apple. De verliezen voor Amazon, Netflix en Google-moeder Alphabet lagen daar tussenin. Verder gaven ook Microsoft en Tesla flink terrein prijs.

Vrijdag staan de FAANG-aandelen wederom onder druk met verliezen van zo'n 2 tot 4 procent. De marktkapitalisatie van Apple daalt daarmee weer onder de 2 biljoen dollar. Tesla daalde vrijdag nipt 0,1 procent.

De financials doen het vrijdag overwegend goed. JPMorgan Chase noteerde met nog een paar uur handel 1,7 procent hoger, terwijl Bank of America 2,7 procent won. Goldman Sachs steeg 0,3 procent en Morgan Stanley verloor 0,4 procent. De Federal Reserve plaatste een correctie in de resultaten van de stresstesten die eerder dit jaar plaatsvonden waardoor de kapitaalratio voor Goldman Sachs en Morgan Stanley iets werd bijgesteld.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE