beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street veert iets op

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, in een herstelbeweging na de pittige verliezen van dinsdag, die technologiebeurs Nasdaq in correctieterrein brachten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de openingsbel tot 0,8 procent in het groen. De Nasdaq koerst af op een 1,3 procent hogere start.

Aandelen van de fabrikant van elektrische auto's Tesla stegen in de elektronische handel voorbeurs 6 procent, nadat de fabrikant dinsdag een vijfde van zijn beurswaarde zag verdampen.

Markten lijken het nieuws te negeren dat AstraZeneca een klinische studie heeft stilgelegd voor een leidend vaccin tegen het coronavirus, na een onverklaarde ziekte bij een deelnemer. Volgens het farmaciebedrijf is dit een normale routine. Het aandeel daalde 1 procent in Londen.

Beleggers overdachten of de recente terugval van de koersen van grote technologieaandelen een meer blijvende verschuiving zal veroorzaken waardoor zijn van strategie moeten wisselen.

De Nasdaq staat meer dan 10 procent lager ten opzichte van de recente top, wat wordt gezien als een marktcorrectie. Toch staat de index nog altijd ruim boven het dieptepunt dat werd bereikt in maart, omdat de koersen sindsdien maandenlang sterk zijn gestegen.

"Tech is duur omdat mensen denken dat het kan groeien, ongeacht de economische situatie", zei James Athey van Aberdeen Standard Investments. "Het waarheidsgehalte daarvan varieert nogal."

"De afgelopen week was de Amerikaanse IT-sector in de greep van zijn eigen doemspiraal van volatiliteit, omdat de koerscorrectie op techaandelen zorgde voor een ongewenste toename van de volatiliteit in de brede markt", zei Sean Darby van Jefferies.

In Europa veerden de aandelenmarkten ook op, na de verliezen van dinsdag, onder leiding van olieproducenten, nuts- en telecombedrijven.

De olieprijs stijgt ook weer, na de sterke daling van dinsdag. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 37,44 dollar, terwijl een november-future Brent 1,1 procent duurder werd op 40,19 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1776. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1780 op de border.

Bedrijfsnieuws

Slack Technologies heeft geprofiteerd van de coronaviruspandemie, omdat veel bedrijven de software van het bedrijf inschakelden om hun medewerkers productief te houden, terwijl ze vanuit huis moesten werken. De resultaten waren echter niet zo verpletterend als bij rivalen zoals Zoom Video, dus staat het aandeel in de elektronische handel op een verlies van 17 procent.

Tiffany start een rechtszaak tegen LVMH, nu het Franse luxemerkenconglomeraat zegt af te zien van de overname van de Amerikaanse juweliersketen. De Franse regering heeft gevraagd de afronding van de deal uit te stellen tot volgend jaar, nu de Amerikaanse regering dreigt met hoge importheffingen. Omdat ook Tiffany zelf om uitstel vroeg, stelt LVMH dat het de deal niet binnen de afgesproken tijd kan voltooien. Tiffany wil dat de overname doorgaat zoals gepland. Tiffany lijkt 9 procent lager te gaan openen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines verlaagde de toch al sombere outlook voor het derde kwartaal nog verder. Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf nu een daling van de capaciteit van circa 70 procent op jaarbasis tegen aanvankelijk een daling van 65 procent. Voor het passagiersvervoer verwacht United Airlines een omzetdaling met 85 procent tegen 83 procent in een eerdere raming. 

Equifax verwacht in het lopende kwartaal een omzet van circa 1 miljard dollar, dankzij de lage rente waardoor veel mensen hun hypotheken oversluiten. Analisten zaten met hun ramingen rond 942 miljoen dollar.
Het aandeel lijkt lager te starten.

Snowflake wil 2,7 miljard dollar ophalen met een beursgang. Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft al toegezegd om voor 250 miljoen dollar circa 3,1 miljoen aandelen te kopen, net als Salesforce. Ook koopt Berkshire nog eens 4 miljoen aandelen van een bestaande aandeelhouder van de aanbieder van cloud-opslag. 

Bij Netflix wordt Bela Bajaria chef van mondiale televisieseries, in plaats van Cindy Holland, die het bedrijf verlaat. Het aandeel staat 2 procent hoger in de elektronische handel.

Northrop Grumman stopt met de ontwikkeling van zijn OmegA-raket, waarmee het bedrijf de concurrentie zou aangaan met Boeing, Lockheed Martin en SpaceX van Elon Musk. Ook miljardair Jeff Bezos van Amazon.com zit in de rakettenrace. De stap is geen verrassing, nadat het Pentagon geen contract gaf voor satellietlanceringen. Northrop Grumman mag wel voor 13 miljard dollar een nieuw kruisraketsysteem gaan ontwerpen.

Apple heeft een tegenclaim ingediend tegen Epic Games, omdat de maker van het computerspel Fortnite contractafspraken zou hebben geschonden door een nieuw betalingssysteem in het spel te introduceren. "Hoewel Epic zichzelf afschildert als een Robin Hood van onze tijd, is het in werkelijkheid een miljardenonderneming die niets wil betalen voor de enorme waarde die de App Store oplevert voor het bedrijf." Apple, dat dinsdag fors lager sloot, koerst op een 2,5 procent hogere start.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten dinsdag met forse verliezen. De S&P500 index sloot 2,8 procent lager op 3.331,84 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 4,1 procent en sloot op 10.848 punten. De Dow Jones index daalde 2,2 procent tot 27.501 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen