beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street klaar voor hogere start

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet, na het rentebesluit van de ECB en een reeks van economische cijfers die de futures van rood naar groen lieten draaien.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 0,2 procent in het groen. De Nasdaq-future stond 0,9 procent hoger.

De Europese Centrale Bank hield zoals verwacht de rente ongewijzigd.

Het aantal aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering in de VS bleef afgelopen week stabiel op 884.000, waar economen een daling tot 850.000 hadden voorzien. De producentenprijzen stegen in augustus iets sterker dan verwacht, met 0,3 procent.

De afgelopen dagen werden de markten beheerst door de volatiliteit van grote technologie-aandelen zoals Apple, Amazon.com en Microsoft. Woensdag stegen deze aandelen over de brede lijn, na een verkoopgolf van drie dagen die de Nasdaq-index met meer dan 10 procent deed dalen.
 
Dit was een correctie op een ongekend sterke koersstijging na het dieptepunt van de coronacrisis. De Nasdaq staat nog altijd meer dan 20 procent hoger dan aan het begin van het jaar.

De terugval zorgde voor onrust bij beleggers, die zich afvragen of hiermee een turbulente periode is aangebroken. "We sluiten niet uit dat de volatiliteit aanhoudt omdat er zo veel factoren zijn. Denk maar aan het uitblijven van overheidssteun in de VS en het aantal besmettingen met het coronavirus", zei Wei Li van iShares bij BlackRock. "Het is moeilijk te bedenken hoe we daaraan voorbij kunnen gaan."

Aandelen zoals Apple, Nvidia en Tesla stonden in de handel voorbeurs op winst.

In Europa stond de Stoxx Europe 600 index 0,4 procent lager.

Olie werd goedkoper. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 37,48 dollar, en een november-future Brent was 0,8 procent goedkoper op 40,36 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1881. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1810 op de borden.  

De euro steeg na het ongewijzigde rentebesluit, in aanloop naar de persconferentie van de ECB. Zorgen over de sterke euro waren tijdens de monetaire beleidsvergadering waarschijnlijk een hoofdonderwerp. Volgens ING zal het moeilijk zijn voor ECB-voorzitter Christine Lagarde om tijdens haar persconferentie donderdag de euro omlaag te praten en zal zij dat waarschijnlijk ook niet proberen.

Bedrijfsnieuws

EarthLink heeft een dochterbedrijf van Charter Communications aangeklaagd voor het misleiden van gebruikers. Het dochterbedrijf, Spectrum, zou de klanten van EarthLink hebben verteld dat hun provider was overgenomen of niet meer actief was.

Energy Alloys heeft faillissementsbescherming aangevraagd voor zijn Amerikaanse en Canadese activiteiten. De holding van het metaalbedrijf is grotendeels in handen van private equity-investeerder BlackStone.

Tesla lijkt opnieuw 6 procent hoger te openen. Lucid Motors werpt zich op als een nieuwe rivaal voor de fabrikant van elektrische auto's. Het eerste model dat klaar is voor productie werd al gepresenteerd.

Een andere rivaal van Tesla, Nikola, staat voorbeurs 8 procent lager, na beschuldigingen van fraude door short-seller Hindenburg Research, een partij die speculeert op koersdalingen.

GameStop verloor 10 procent, na teleurstellende kwartaalcijfers.

Restoration Hardware presteerde juist beter dan verwacht en stond fors hoger.

Het Chinese moederbedrijf van TikTok, ByteDance, onderhandelt met Washington om zijn Amerikaanse activiteiten niet geheel te hoeven verkopen, meldde The Wall Street Journal. Een Chinees exportverbod voor kunstmatige intelligentie zou een deal in de weg zitten. Zonder zijn algoritmes is de app veel minder aantrekkelijk voor een koper.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 2,0 procent tot 3.398,96 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 27.940,47 punten en de Nasdaq sloot 2,7 procent hoger op 11.141,56 punten.  

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium