beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Sterke euro houdt Europese beurzen in toom

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent in het rood op 367,48 punten, de Duitse DAX sloot 0,2 procent in de min op 13.208,89 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 5.023,93 punten een verlies van 0,4 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,2 procent lager op 6.003,32 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van bescheiden verliezen en een lage volatiliteit aan beide kanten van de oceaan.

Veel aandacht ging zoals verwacht uit naar de toelichting op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, want wijzigingen werden niet verwacht.

Mogelijk had de markt op een meer 'dovish' ECB gerekend wat betreft de euro, zeker nadat hoofdeconoom Philip Lane van de centrale bank recent juist trachtte de munt omlaag te praten.

"Maar Lagarde’s boodschap zal niet de meest bepalende factor zijn geweest van een sterke euro. Op de lange termijn zal algemene dollarzwakte en de snelheid van het wereldwijde economische herstel er meer toe doen", volgens valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe.

De Europese munt noteerde donderdag na de persconferentie van voorzitter Christine Lagarde van de ECB bijna een procent hoger op 1,1905 dollar. Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel restte een koers van 1,1875 dollar.

Olie noteerde donderdag lager. Een vat West Texas Intermediate werd 0,5 procent goedkoper op 37,85 dollar. Uit de wekelijkse olievoorraden uit de VS bleek een stijging van ruim 2 miljoen vaten. Daar stond een daling met bijna 3 miljoen vaten van de benzinevoorraden tegenover.
 
Bedrijfsnieuws

Financials noteerden na het rentebesluit van de ECB overwegend hoger. Société Générale won 0,6 procent en ING steeg 0,8 procent. UniCredit eindigde 1,3 procent in de plus, terwijl Deutsche Bank 0,2 procent verloor.

AkzoNobel heeft de verkooptrend in het derde kwartaal verder zien verbeteren en verwacht dat de omzet in de buurt van het niveau van het voorgaande jaar zal uitkomen, uitgaande van gelijke wisselkoersen. Het aandeel steeg donderdag 2,9 procent.

Het Britse olieconcern BP zet met een investering van 1,1 miljard dollar zijn eerste schreden in de ontwikkeling van windenergie voor de Amerikaanse markt en koopt zich in bij projecten van het Noorse Equinor. De koers van het aandeel BP eindigde vlak, die van Equinor won 0,4 procent.

Knorr-Bremse heeft in de eerste helft van dit jaar beduidend minder omzet behaald door de coronacrisis, maar herhaalde toch de omzet- en margedoelen voor het hele jaar. Die verwachting is gebaseerd op de huidige economische omstandigheden. Het aandeel noteerde een winst van 0,8 procent.

International Consolidated Airlines Group gaat de balans versterken door de uitgifte van circa 3 miljard aandelen. Dit moet het moederbedrijf van onder meer British Airways ruim 2,7 miljard euro opleveren. Het aandeel sloot af op 2,00 Britse pond. 

Betaalbedrijven Nexi en SIA zijn dicht bij een fusie, meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. In Rome steeg Nexi 6,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot overwegend lager. De Nasdaq stond nog op een bescheiden winst.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium