beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger gesloten, met duidelijke winsten voor de technologie-aandelen, terwijl de Dow Jones-index werd gedrukt door de financiële fondsen en consumentenbedrijven.

De S&P 500 sloot 0,5 procent in het groen op 3.491 punten en de Nasdaq won 1,3 procent tot 11.190 punten. De Dow Jones-index sloot vlak.

Een voortvarende start voor de Amerikaanse beurzen werd ondersteund door sterke economische data uit China, waar de detailhandelsverkopen in augustus stegen, voor het eerst sinds de corona-uitbraak.

Een golf overnamenieuws droeg bij aan het positieve sentiment. "De waarderingen in de techsector zijn hoog, maar door overnamenieuws denken mensen dat er nog bezittingen zijn die ondergewaardeerd zijn", stelde Ludovic Sabran van Allianz.

Voor het slot zakten de koersen van financials en producenten van consumptiegoederen in.

Beleggers wachtten op de tweedaagse beleidsbijeenkomst van de Federal Reserve en het rentebesluit dat daar woensdagavond op volgt. De markt hoopt op meer informatie over het nieuwe inflatiedoel van de Amerikaanse centrale bank. De rente steeg.

De industriële productie in de VS in de maand augustus steeg, maar minder dan een jaar eerder. De importprijzen in de VS stegen in augustus sterker dan verwacht. De toename van 0,9 procent was beter dan de plus van 0,5 procent die werd voorzien. De Empire State index verbeterde tussen augustus en september van 3,7 naar 17,0.

De olieprijzen stegen 3 procent. Een orkaan in de Golf van Mexico dreigt de olieproductie in de regio te verstoren, wat de olieprijs aanjaagt. Verder waarschuwde het Internationaal Energieagentschap vanochtend in zijn maandelijkse rapport dat de vraag naar olie onder druk blijft staat als gevolg van de coronapandemie. Het IEA schat de krimp van de vraag in 2020 nu 300.000 vaten per dag hoger in dan een maand geleden. Maar daaar stond tegenover dat het IEA voor 2021 optimistischer werd.

Bedrijfsnieuws

Apple hield zijn productpresentatie dinsdag voor het eerst online, met nieuwe versies voor zijn smartwatch en tablets. De smartphone van Apple kreeg voor het eerst geen update in september. Het aandeel sloot licht hoger.

3M kwam met een voorproefje van de derdekwartaalcijfers. Het bedrijf rekent op een omzet van tussen de 8,2 miljard en 8,3 miljard dollar, wat beter is dan de 8,1 miljard dollar die de markt verwachtte. In augustus steeg de omzet licht tot 2,7 miljard dollar, aldus 3M. Het aandeel verloor 1,2 procent.

Ook uitbater van cruiseschepen Carnival kwam met een update. Het derde kwartaal leverde opnieuw een miljardenverlies op en het bedrijf gaat weer voor 1 miljard dollar aandelen uitgeven. Het aandeel leverde 11 procent in.

Kraft Heinz werd positiever over de resultaatontwikkeling, met een verwachte autonome omzetgroei van rond de 5 procent op jaarbasis. De aangepaste EBITDA moet met een hoog enkelcijferig percentage verbeteren, terwijl voor het hele boekjaar 2020 een winstgroei van rond de 5 procent wordt voorspeld. Het aandeel sloot vrijwel vlak.
  
Sirius XM krijgt een nieuwe ceo. Topman James Meyer van de Amerikaanse radiozender gaat met pensioen en wordt eind dit jaar opgevolgd door Jennifer Witz. Het aandeel daalde 5 procent.
 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News