beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,4 procent op 372,90 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,3 procent naar 13.256,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,4 procent met een stand van 5.087,51 punten. De Britse FTSE liet woensdag 0,2 procent gaan en daalde naar 6.109,50  punten.

Economen verwachten dat de Fed geen aanpassingen aan het rentebeleid zal doen en dat de rentes tot het einde van 2023 nog dicht bij nul zal blijven. De Fed zal wel voor het eerst inzicht geven in de economische verwachtingen voor 2023.

Woensdagochtend waren er al enkele macrocijfers. De Britse inflatie kwam vorige maand uit op 0,5 procent op jaarbasis. Economen hadden op een pas op de plaats gerekend. De producentenprijzen kwamen net als in juni op jaarbasis 0,9 procent lager uit.

De handelsbalans van de eurozone over juli liet een goederenexport zien die met 6,5 procent steeg en een import die 4,2 procent opliep. Het is de derde achtereenvolgende maand dat de cijfers een stijging lieten zien, ofschoon het groeitempo wel afnam.

In de Verenigde Staten worden vandaag de detailhandelsverkopen over augustus, de bedrijfsvoorraden over juli, het vertrouwen onder de huizenbouwers in september, de wekelijkse olievoorraden en het rentebesluit bekend gemaakt.

Olie noteerde woensdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 2,2 procent in het groen op 39,13 dollar, terwijl voor een november-future Brent 41,37 dollar werd betaald, een stijging van 2,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1876. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1849 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1848 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Lufthansa is van plan om 130 vliegtuigen uit de vloot te halen als gevolg van de coronacrisis. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen. Dit zouden dertig vliegtuigen meer zijn dan waar Lufthansa aanvankelijk op mikte. De koers van het aandeel noteerde 1,5 procent lager.

Osram Licht denkt dat de omzet dit jaar minder zal terugvallen dan aanvankelijk gevreesd door betere marktomstandigheden in China en de VS. De koers van het aandeel noteerde 1,9 procent hoger.

Inditex heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst fors zien teruglopen, terwijl de omzet als gevolg van de coronacrisis met bijna een derde afnam. De koers van het aandeel won woensdag 8,9 procent.

IMCD heeft circa 400 miljoen euro opgehaald met een dinsdag aangekondigde aandelenuitgifte voor de overname van het Indiase Signet Excipients. Analisten reageerden positief op het nieuws. De koers van het aandeel noteerde 7,9 procent hoger.

In Frankfurt was er geen sprake van opvallende koersafwijkingen ten opzichte van de slotnoteringen van dinsdag. In Parijs zakte de koers van het aandeel Accor 3,1 procent, terwijl het aandeel Worldline met 2,7 procent koerswinst woensdag de grootste plus in het veld was.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De S&P 500 sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 3.491 punten en de Nasdaq won 1,3 procent. De Dow Jones index sloot vlak.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Federal Reserve