beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve de opwaartse trend van de afgelopen dagen vast te houden, waarbij de technologieaandelen een deel van hun recente verliezen goedmaakten.

"We zijn terug op de plek waar we waren vlak voor Labor Day-weekend", zei marktanalist Ernesto Ramos van BMO Global Asset Management. "De marktschommelingen worden geleid door technische aandelen en groeiaandelen in het algemeen", voegde hij toe.

De markt rekent erop dat de Amerikaanse centrale bank zal aankondigen zijn rentebeleid tot eind 2023 ongewijzigd te laten en het rentetarief op bijna nul te laten. Volgend op het rentebesluit geeft voorzitter Jerome Powell een persconferentie.

"Hoewel er weinig twijfel over bestaat dat de rente zeer waarschijnlijk gedurende een lange periode laag zal blijven, willen marktdeelnemers graag meer inzicht krijgen over de onlangs aankondigde strategiewijziging van de Fed", zei marktanalist Milan Cutkovic van AxiCorp. "Door de verschuiving naar een gemiddelde inflatiedoelstelling kan de inflatie de 2 procent-doelstelling overschrijden om de aanhoudend lage inflatie te compenseren, en kan de centrale bank de sluisdeuren van de stimuleringsmaatregelen langer openhouden", voegde hij toe.

Naast het rentebesluit staan woensdag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, de detailshandelsverkopen van augustus, gevolgd door de bedrijfsvoorraden van juli, het vertrouwen van huizenbouwers in september en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1877. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1848 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1845 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

FedEx noteerde in de elektronische handel voorbeurs 10,2 procent, na positieve kwartaalcijfers. FedEx draaide in het afgelopen kwartaal op volle toeren om de toeleveringsketens in de zorg, industrie en thuiswinkelen op gang te houden tijdens de coronacrisis, en zag hierdoor de winst sterk stijgen.

Adobe steeg voorbeurs 2,9 procent. Het softwarebedrijf publiceerde dinsdag beter dan verwachte kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal.

De Amerikaanse Federal Trade Commission bereidt een mogelijke antitrustzaak tegen Facebook voor die ze tegen het einde van het jaar zou kunnen indienen. De commissie stelt de dominante positie van het social media bedrijf ter discussie. Facebook daalde voorbeurs 1,4 procent.

Apple won voorbeurs 0,4 procent. Apple hield zijn productpresentatie dinsdag voor het eerst online, met nieuwe versies voor zijn smartwatch en tablets. De smartphone van Apple kreeg voor het eerst geen update in september.

Snowflake heeft de prijs voor zijn opkomende beursgang vastgesteld. Het bedrijf zal 28 miljoen aandelen voor 120,00 dollar per stuk aanbieden. Daarmee levert de beursgang bijna 3,4 miljard dollar op. De aanbiedingsperiode begint vandaag en zal naar verwachting op 18 september eindigen.  

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 3.401,20 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.995,60 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 11.190,32 punten. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News