beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten overwegend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten, in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit.  

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent hoger op 373,13 punten. De Duitse DAX steeg 0,3 procent naar 13.255,37 punten. De Franse CAC 40 steeg 0,1 procent tot 5.074,42 punten.

De Britse FTSE verloor 0,4 procent naar 6.078,48 punten, nadat het Britse pond sterker werd tegenover de dollar. Dat gebeurde na een trager dan verwachte stijging van de detailhandelsomzet in de VS in augustus.

Economen verwachten dat de Federal Reserve zal signaleren dat de monetaire beleidsrente tot het einde van 2023 nog dicht bij nul blijft. Ook zal de centrale bank voor het eerst economische verwachtingen afgeven voor 2023.

Donderdag zal ook de Bank of England vergaderen over het monetaire beleid. De Britse inflatie was in augustus lager dan in juli en sinds de coronacrisis zijn er 700.000 banen verloren gegaan in het Verenigd Koninkrijk.

In de namiddag bleken de detailhandelsverkopen in de VS in augustus maar beperkt te zijn gestegen: 0,6 procent, waar economen rekenden op 1,1 procent.

De bedrijfsvoorraden leverden geen verrassingen op, maar het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers steeg in september naar een recordniveau, meldde NAHB.

Eerder op de dag liet de handelsbalans van de eurozone opnieuw een stijgende goederenexport en -import zien, hoewel het groeitempo wel afnam.  

Olie noteerde woensdag hoger, nadat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week bleken te zijn gedaald met 4 miljoen vaten. De raffinaderijen draaiden weer op grotere capaciteit. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg ruim 3 procent tot 39,76 dollar, terwijl voor een november-future Brent 41,82 dollar werd betaald, een stijging van bijna 3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1840. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1849 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1848 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Europese retailbedrijven profiteerden van resultaten van Inditex. De Spaanse eigenaar van Zara en Berskha boekte weer winst, na een verlies een kwartaal eerder door de coronacrisis. De onlineverkopen stegen in het eerste halfjaar met 74 procent. Het aandeel steeg 8 procent.

H&M, dat dinsdag ook de verwachtingen overtrof, boekte een koerswinst van 1,5 procent. Puma won 1,0 procent.

Oliereuzen Royal Dutch Shell en Total beperkten hun eerdere verliezen en sloten licht lager, dankzij de lagere olievoorraden en hogere olieprijs.

Lufthansa wil 130 vliegtuigen uit de vloot halen als gevolg van de coronacrisis, meldde persbureau Reuters. Eerder ging het nog om een krimp van 100 vliegtuigen. Het aandeel steeg 1,7 procent in Frankfurt.

Osram Licht denkt dat de omzet dit jaar minder zal terugvallen dan aanvankelijk gevreesd door betere marktomstandigheden in China en de VS. Het aandeel steeg 1,4 procent hoger.

IMCD werd 9 procent meer waard. Het bedrijf heeft circa 400 miljoen euro opgehaald met een dinsdag aangekondigde aandelenuitgifte voor de overname van het Indiase Signet Excipients. Analisten reageerden positief op het nieuws. 

Alstom heeft een lagere overnameprijs voor de treinentak van Bombardier bedongen. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden woensdag rond sluitingstijd in Europa verdeeld, maar bleven per saldo dicht bij huis, in afwachting van het rentebesluit van de Fed. De S&P500 steeg een half procent en de Nasdaq zakte een half procent.  

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    ING nadert koopmoment 09:45 | Lange termijn adviezen