beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,5 procent in het rood op 371,23 punten, de Duitse DAX sloot 0,4 procent in de min op 13.208,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 5.039,50 punten een verlies van 0,7 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,5 procent lager op 6.049,92 punten.

Beleggers kregen de kans het rentebesluit van de Federal Reserve te verwerken en richtten zich daarnaast op de rentebesluiten van de Bank of Japan en de Bank of England.

De Fed toonde zich woensdagavond verruimingsgezind, maar beleggers hadden op meer details gehoopt over de onlangs aangekondigde strategie. Volgens econoom Bill Diviney van ABN AMRO suggereerde de communicatie van de Fed dat de Amerikaanse centrale bank momenteel tevreden is met de marktomstandigheden en het verwachte pad van economisch herstel.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade zag een nerveuze marktreactie en beleggers die de boodschap van de Fed misschien eerder als hawkish dan dovish interpreteerden.

De Bank of Japan heeft donderdag het monetaire beleid ongewijzigd gelaten en gaf aan tekenen te zien van economisch herstel na de coronacrisis. De beleidsmakers handhaafden het tarief voor de korte rente op 0,1 procent negatief en hielden het rendement op tienjarige Japanse staatsobligaties rond nul. De Japanse centrale bank herhaalde verder zijn bereidheid om onbeperkt staatsobligaties op te kopen om zijn doelstellingen te kunnen realiseren.

Ook de Bank of England liet zijn monetaire beleid ongewijzigd en dus blijft de Britse rente staan op 0,1 procent en het opkoopprogramma op 745 miljard Britse pond. De BoE herhaalde ook dat het beleid accommoderend blijft tot men een duurzame verbetering ziet in de inflatie.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade stelde dat de markt erop had gerekend dat de Bank of England meer dovish signalen zou laten klinken nu Brexit weer een chaos dreigt te worden.

Aslam sluit een negatieve Britse rente en meer stimulering in de komende maanden dan ook niet uit, wanneer het Verenigd Koninkrijk geen deal weet te sluiten met de Europese Unie.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in augustus op maand- en jaarbasis zijn gedaald met respectievelijk 0,4 procent en 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1825. De olieprijzen stegen 1,8 procent.

Stijgers en dalers

De autosector stond donderdag enigszins onder druk, nadat uit cijfers bleek dat het aantal nieuwe autoregistraties in Europa in augustus is gedaald met 19 procent. In Duitsland en Frankrijk daalden het aantal registraties met 20 procent. Renault sloot 0,2 procent lager, terwijl Volkswagen 0,9 procent verloor.

Next steeg 4,2 procent. Hoewel de Britse moderetailer in de eerste zes maanden van het jaar een verlies rapporteerde, zijn de vooruitzichten voor de rest van het jaar aanzienlijk verbeterd, volgens het bedrijf.

Unibail-Rodamco-Westfield verloor 10 procent, nadat het vastgoedconcern een kapitaalverhoging van 3,5 miljard euro aankondigde, evenals een plan om het dividend te beperken en 4 miljard euro aan activa af te stoten tegen het einde van 2021.

De Duitse leasemaatschappij Grenke steeg 33,5 procent, na een verlies van 40 procent op woensdag. Grenke ontkende de beschuldigingen van boekhoudfraude.

ArcelorMittal steeg 3,2 procent na een koopaanbeveling van Bank of America.

EssilorLuxottica bundelt de krachten met Facebook voor de ontwikkeling van slimme brillen. EssilorLuxottica steeg 0,3 procent.

Engie kan het bod dat Veolia Environnement heeft gedaan op het belang van 29,9 procent in Suez in zijn huidige vorm niet accepteren, meldde het Franse energiebedrijf donderdag. Engie hoopt op een beter bod, maar Veolia heeft tot op heden geen nieuw voorstel gepresenteerd. Engie daalde 1,2 procent en Suez sloot vlak.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de Amerikaanse indexen lager. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium