beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs fors lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag flink lager gesloten. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 4,4 procent, of 1,80 dollar, goedkoper op 39,31 dollar.

"De olieprijzen daalden flink vanwege onrust, zowel vanuit de politiek als door moeder natuur", aldus marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group.

Analisten van ING wezen erop dat de olieaanvoer uit Libië wordt hervat. Zaterdag zei Libië's National Oil Corporation de force majeure op een aantal havens en faciliteiten op te heffen. De faciliteiten waar nog steeds opstandelingen aanwezig zijn, zullen wel gesloten blijven.

De aankondiging volgde na een verklaring dat de exportblokkade, die al acht maanden van kracht is, wordt opgeven. Hierdoor was de Libische productie praktisch tot stilstand gekomen.

Flynn van The Price Futures Group wees verder op de angst voor meer lockdown-maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar ook voor de politieke onenigheid in de VS na de dood van de Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg. Haar overlijden verlaagt volgens Flynn de kans dat er binnenkort een akkoord komt over een nieuw steunpakket.

President Donald Trump zal waarschijnlijk op vrijdag of zaterdag een nieuwe kandidaat voor het Hooggerechtshof aankondigen. In een interview bij Fox News zei Trump maandag naar vijf kandidaten te kijken. Hij drong er bij de door de Republikeinen geleide Senaat op aan zijn benoeming "onverwijld" in overweging te nemen, zelfs nu de presidentsverkiezingen naderen. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zei dat er "geen twijfel over bestaat" dat de winnaar van de verkiezingen een vervanger voor Ginsburg moet kiezen.

"Zelfs moeder aarde zorgt voor problemen voor de oliemarkt", aldus Flynn. De tropische storm Beta beweegt zich langzaam richting de kust van Texas. De Golf van Mexico is nog maar net aan het herstellen van diverse orkanen, waaronder orkaan Laura eind augustus en orkaan Sally afgelopen week. Zondag bleek 6,7 procent van de olieproductie in de regio nog niet te zijn opgestart, aldus cijfers van Bureau of Safety and Environmental Enforcement. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News