beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, waarbij de winsten ook breed worden gedragen en handelaren de plussen zien als een herstel van de verliezen van afgelopen maandag.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 1,4 procent op 361,60 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,7 procent naar 12.805,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 2,0 procent met een stand van 4.866,27 punten. De Britse FTSE won woensdag 2,4 procent naar 5.966,61 punten.

In Europa werden de voorlopige inkoopmanagersindices gepubliceerd. Voor Duitsland gold een krimp voor de dienstensector en een groeiversnelling voor de industrie. De Franse dienstensector liet in september een krimp zien, terwijl de industrie nog wel kans zag licht te beteren en groei te laten zien. Van de eurozone als geheel bleek de dienstensector weer te krimpen, terwijl de industrie nog wel een versnelling wist in te zetten. Het maakte per saldo dat de economie op basis van deze twee indicatoren in september nog net op groei stond.

De Britten lieten voor de dienstensector en voor de industrie nog wel een flink groei zien, maar deze nam in beide gevallen wel in tempo af.

Het Duitse consumentenvertrouwen over oktober liet daarnaast een lichte verbetering zien.
 
In de Verenigde Staten komen eveneens de eerste indicaties voor de dienstensector en de industrie over september uit, later op de middag nog gevolgd door de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het groen op 39,98 dollar, terwijl voor een november-future Brent 41,98 dollar werd betaald, een stijging van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1706. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1687 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1710 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De koers van het aandeel ING steeg XX procent. ING heeft woensdag officieel gereageerd op de beschuldigingen die de afgelopen dagen in verschillende media richting de bank werden geuit op basis van de zogeheten FinCen Files inzake witwassen en andere misstanden. Over een transactie in 2014, waarbij ING volgens FinCen fouten zou hebben gemaakt en een betaling van een gesanctioneerde Russische bank toch zou hebben doorgezet, zei ING woensdag dat de genoemde bank niet betrokken was bij deze specifieke transactie. ING spreekt van een "administratieve fout", waarna de juiste transactie alsnog is verricht. De bank besprak de kwestie in 2014 met de Amerikaanse autoriteiten, waarna geen verdere actie werd ondernomen, aldus ING. Kepler Cheuvreux noemde de reactie van de bank geruststellend.
 
Met een daling van onder meer de goudprijs, maar ook die van andere edelmetalen, liepen ook de koersen van aandelen van delvers als Fresnillo, Polymetal International en Rio Tinto terug. Voor Fresnillo was er een min van 2,7 procent, voor Polymetal International van 0,6 procent en voor Rio Tinto van 0,3 procent.

De koers van het aandeel van het Belgische aandeelTelenet spoot 4,3 procent hoger na een serie koopaanbevelingen. Analisten van Citi, Morgan Stanley en KBC Securities werden positiever over het aandeel. 

In Frankfurt noteerde het aandeel Adidas een overtuigende winst van 5,2 procent, waarmee het sportmerk de reeks van koerswinnaars aanvoerde. Op de Duitse beurs noteerden in totaal 8 hoofdaandelen een koerswinst van meer dan 2 procent.

In Parijs waren dat er 13 met voor het aandeel Peugeot een koerswinst van 4,1 procent. Telde Frankfurt nog een paar minnetjes, in de Franse hoofdstad was het hele hoofdveld groen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,6 procent in het groen.

De S&P500-index steeg dinsdag 1,1 procent tot 3.315,57 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 1,7 procent tot 10.963,64 punten. De Dow Jones-index steeg 0,5 procent tot 27.288,18 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium