beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street fors lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag fors lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,4 procent tot 3.236,93 punten, de Dow Jones index verloor 1,9 procent op 26.763,13 punten en de Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 10.632,99 punten.

De markt trok zich woensdag in eerste instantie op aan het hogere slot van dinsdag, nadat de S&P 500 na vier dagen lager gesloten te zijn de neerwaartse trend wist te doorbreken, maar halverwege de ochtend verloor de markt zijn momentum. 

Beleggers worstelen met het risico's van een nieuwe golf van het coronavirus in Europa en de aanhoudend hoge infecties in de Verenigde Staten. Signalen dat de autoriteiten waarschijnlijk terughoudender zullen zijn met het opleggen van beperkingen om verdere klappen voor de wereldeconomie te voorkomen worden door sommige beleggers toegejuicht.

"Markten veranderen hun manier van denken heel snel", zei marktanaliste Nadège Dufossé van Candriam. "Het is onwaarschijnlijk dat de aandelenmarkten hun meedogenloze opmars zullen hervatten, maar ze zullen ook niet dalen, vanwege de voortdurende steun van de Fed aan de economie", zei ze, eraan toevoegend dat de markt waarschijnlijk niet zal terugvallen naar de dieptepunten van maart.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economische activiteit in de Verenigde Staten is in september opnieuw gegroeid, maar in een iets minder hoog tempo. De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 54,6 in augustus naar 54,4 in september. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg naar 53,5, van 53,1, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 55,0 naar 54,6.

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige week in de Verenigde Staten gestegen met 6,8 procent. De marktindex steeg van 757,2 naar 808,5.

De euro/dollar noteerde op 1,1659. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1694 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1706 op de borden. 

De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent, ofwel 0,13 dollar, hoger op 39,93 dollar, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 1,6 miljoen vaten tot 494,4 miljoen vaten.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een tweetal publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de nieuwe woningverkopen in augustus. 

Bedrijfsnieuws

Nike steeg ruim 8,0 procent, na sterke kwartaalcijfers. Het winstcijfer was meer dan twee keer zo hoog als de 0,42 dollarcent die analisten gemiddeld per aandeel hadden voorzien.

Johnson & Johnson steeg circa 0,4 procent, nadat het farmaciebedrijf uit New Jersey bekendmaakte dat een grootschalige studie met een coronavaccin is gestart. Indien veilig en effectief bevonden, zou het begin volgend jaar op de markt kunnen komen.

General Mills noteerde 0,1 procent lager, na meevallende kwartaalcijfers, omdat veel gezinnen thuis blijven eten en daarvan profiteert het voedingsbedrijf.

Stitch Fix verloor bijna 16,0 procent in de handel voorbeurs, na een tegenvallend verlies als gevolg van een boekhoudkundige last.

Tesla noteerde circa 9,5 procent lager, nadat CEO Elon Musk zei dat het drie jaar kan duren om met een goedkoop model te komen, wat voor sommige beleggers een teleurstelling was. Daarvoor is een goedkopere batterij nodig en alvorens die in grote volumes kan worden geproduceerd zal enkele jaren duren. Het doel van Musk om 20 miljoen auto's per jaar te maken werd ook niet gekoppeld aan een vaste tijdlijn of budget.

Facebook heeft twee netwerken van meer dan 100 gebruikers verwijderd, die banden hebben met China en de Filippijnen, omdat ze een gecoordineerde misleidende campagne voerden over politieke kwesties, en in sommige gevallen zich bemoeiden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "We concentreren ons meer op het gedrag dan op de inhoud, ongeacht wie erachter zit, wat ze posten en of ze uit het buitenland komen of niet", zei Nathaniel Gleicher van het veiligheidsbeleid bij het sociale platform.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen