beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag lager na eerdere plusjes eerder op de ochtend en lijken  daarmee oog te houden voor het gebrek aan positief houvast.
 
Zaken als corona, Brexit, macro-economische ontwikkelingen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgen bij beleggers voor onzekerheid.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een verlies van 0,5 procent op 352,30 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,1 procent naar 12.467,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,2 procent met een stand van 4.703,01 punten. De Britse FTSE daalde vrijdag 0,3 procent naar 5.802,78 punten.

Voor vandaag is de macro-economische agenda vrijwel leeg. De geldhoeveelheid in de eurozone bleek in augustus minder snel te zijn gestegen.

Voor vanmiddag resteren dan alleen de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in augustus.

Er is één optreden van een Amerikaanse monetair beleidsmaker en die is van de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams. De Amerikaanse minister van financiën zit vandaag een vergadering over de financiële stabiliteit voor.

Olie noteerde vrijdag licht hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het groen op 40,36 dollar, terwijl voor een november-future Brent 42,04 dollar werd betaald, een stijging van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1644. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1675 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1673 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell is van plan zijn boorvergunningen in het noorden van Alaska te verkopen. Dit zou woordvoerder Curtis Smith van Shell vrijdag hebben laten weten tegenover Bloomberg. De koers van het aandeel noteerde 0,8 procent hoger.

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden. Het aandeel LVMH zag de koers vrijdag 1,5 procent dalen. 

De koersuitslagen voor de hoofdaandelen op de beurzen van Parijs en Frankfurt vielen vrijdag relatief bescheiden uit.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 sloot donderdag 0,3 procent in het groen op 3.246,59 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 26.815,44 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 10.672,27 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News