beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de opening tot 0,3 procent in het rood. 

Het vertrouwen van beleggers stond afgelopen weken onder de druk door het toenemende aantal coronabesmettingen wereldwijd, evenals tekenen dat het wereldwijde economische herstel vertraagt en ongelijkmatig verloopt. 

De onzekerheid en de politieke risico's die de presidentsverkiezingen van november met zich meebrengen, dragen ook bij aan de nervositeit op de markten.

"We zitten een beetje vast. Het voelt nu als een beetje een onwerkelijke markt. Ik denk niet dat er belangrijke factoren zijn die zijn veranderd", aldus David Coombs, marktanalist bij Rathbone Brothers. 

Ondertussen blijft het wachten op een nieuw coronasteunpakket in de VS. 

De Democraten bereiden een pakket van ongeveer 2,4 biljoen dollar voor, dat luchtvaartmaatschappijen, restaurants en kleine ondernemingen steun zou moeten bieden. Maar de Republikeinen menen dat de kansen op een akkoord vóór de verkiezing klein zijn.

"Gezien de voortdurende politieke impasse, denken we dat de kans op een nieuw steunpakket nu onder de 20 procent is gezakt. Als er eind september geen akkoord is bereikt, zal dat vrijwel zeker pas volgend jaar gebeuren", aldus Benedicte Lowe, strateeg bij BNP Paribas London.

Hoofdeconoom Holger Schmieding van Berenberg heeft er wel vertrouwen in dat er een steunpakket komt. "Het is een kwestie van tijd: voor of na de verkiezingen. Er komt aanzienlijke steun. De Fed vraagt erom", aldus Schmieding.

De Amerikaanse regering heeft tot en met vandaag de tijd om aan de rechter uit te leggen waarom het TikTok uit Amerikaanse appstores wil verbannen en anders moet deze ban opnieuw worden uitgesteld. 

Op macro-economisch vlak bleek dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS in augustus op maandbasis minder dan verwacht zijn gestegen. De orders stegen op maandbasis met 0,4 procent, na een stijging met 11,7 procent in juli. Er werd door economen voor augustus echter een toename van 1,8 procent verwacht.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 40,09 dollar, terwijl een november-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 41,84 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1637. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1666 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Costco Wholesale heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald. De omzet over het afgelopen boekjaar verbeterde met ruim 9 procent naar 167 miljard dollar. De nettowinst kwam voor het eerst boven de 4 miljard dollar uit, tegen 3,7 miljard dollar een jaar eerder. Het aandeel opent desondanks vermoedelijk 2,5 procent lager. 

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden.

Het Britse gokkantoor William Hill liet weten twee potentiële overnamebiedingen te hebben ontvangen, van Caesars Entertainment en Apollo Management International. De details gaf William Hill niet. In Londen schoot William Hill 38 procent hoger. 

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het in beroep te gaat tegen de nietigverklaring van de procedure waarin Apple veroordeeld werd tot betaling van 13 miljard euro aan achterstallige belastingen aan Ierland.

Slotstanden

De S&P 500 sloot donderdag 0,3 procent in het groen op 3.246,59 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 26.815,44 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 10.672,27 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen