beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger en pakken daarmee een stukje van het terreinverlies van donderdag terug, maar beleggers blijven waakzaam.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,7 procent op 363,80 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,8 procent naar 12.816,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,1 procent met een stand van 4.889,97 punten. De Britse FTSE won vrijdag 0,7 procent en steeg naar 5.875,05 punten.

Er kwamen vrijdagochtend uit de eurozone definitieve inflatiedata over september en de handelsbalans over augustus naar buiten. De consumentenprijzen daalden op jaarbasis met 0,3 procent. De export van de muntunie daalde in augustus met 12,2 procent op jaarbasis, de import met 13,5 procent. Daarmee liep het handelsoverschot iets op.

Vanmiddag gaat de aandacht nog uit naar de detailhandelsverkopen en de industriële productie van de Verenigde Staten over september en het voorlopige consumentenvertrouwen zoals gemeten door de universiteit van Michigan.

Van de Federal Reserve komer vandaag 2 prominenten aan het woord en dat zijn van de Fed van St. Louis voorzitter James Bullard en van New York John Williams.

Olie noteerde vrijdag lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het rood op 40,50 dollar, terwijl voor een december-future Brent 42,66 dollar werd betaald, een daling van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1717. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1695 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1705 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Rio Tinto heeft in het derde kwartaal meer ijzererts geproduceerd, maar minder verscheept. Rio Tinto herhaalde vrijdag de productiedoelstellingen voor het hele jaar, net als de voorgenomen investeringen. De koers van het aandeel noteerde 0,7 procent lager.

Daimler heeft dankzij een sterker dan verwacht herstel in september de kwartaalresultaten boven de consensus uit zien komen. Dit bleek donderdagavond uit de voorlopige cijfers over het derde kwartaal van de Duitse autobouwer. Het aandeel van de autobouwer noteerde een koerswinst 3,8 procent.

De Franse autobouwer Renault heeft in september van dit jaar de autoverkopen wereldwijd op jaarbasis licht zien oplopen, maar heeft in de Benelux duidelijk minder goede zaken gedaan. Mondiaal liepen de verkopen met 0,9 procent op naar 296.901 exemplaren, maar in de Benelux daalden de verkopen met 12,9 procent naar 7.378 stuks. Het aandeel noteerde 3,7 procent hoger in koers.

Galapagos stond onder druk na het mislukken van een studie met een behandeling tegen artrose in de knie. Een serie koersdoelverlagingen volgde. Galapagos werd 7,8 procent goedkoper.

Liberty Steel, onderdeel van GFG Alliance, heeft een niet-bindend indicatief bod uitgebracht op Thyssenkrupp Steel Europe. De details van dit bod werden niet gemeld. Thyssenkrupp steeg 15,3 procent.
 
In Frankfurt noteerde meer dan twee derde deel van de hoofdaandelen hoger. In Parijs was dit ook het geval met de koers van het aandeel ArcelorMittal aan kop met een koerswinst van 4,0 procent. Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield leverde vrijdag een deel van de stevige plus van donderdag in en zakte 2,8 procent. Daarmee voerde het de lijst van dalers vrijdag aan.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet.

De S&P 500 sloot donderdag 0,2 procent in het rood op 3.483,34 punten en de Dow Jones index daalde 0,1 procent op 28.494,20 punten. De Nasdaq eindigde 0,5 procent in de min op een slot van 11.713,87 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Siemens Healthineers