beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een licht hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het groen.

Aanhoudende zorgen over het coronavirus en groeiende twijfels over een nieuwe Amerikaans steunpakket drukken vrijdag op het sentiment, nadat de Amerikaanse aandelenmarkten donderdag voor de derde opeenvolgende dag lager sloten, waarbij met name de grote technologieaandelen, die dit jaar de beurzen aanjoegen, het zwaar te verduren hadden.

De onzekerheid over de komende presidentsverkiezingen en de uitermate moeizaam verlopende onderhandelingen over een nieuw steunpakket, evenals de gevolgen van een tweede coronagolf, hebben veel beleggers aan de zijlijn gezet.

"Er zijn behoorlijk grote zorgen dat we een toename van het aantal infecties in de VS zullen zien", zei Ronald Temple van Lazard Asset Management. "Ik ben bang dat er tussen nu en het einde van het jaar aanzienlijke tegenwind kan komen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen en de industriële productie in september, gevolgd door het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1720. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1709 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1706 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Honeywell kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. De leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Er was nog geen handel in het aandeel.

Twitter steeg voorbeurs 0,3 procent. Het social media-platform beleefde donderdag laat een enorme, tot nu toe onverklaarbare, storing.

Blackstone overweegt BioMed Realty Trust, de op één na grootste eigenaar van life-science-vastgoed, te verkopen of naar de beurs te brengen. Blackstone verwierf het bedrijf in 2016 en waardeert het bedrijf momenteel op 14,6 miljard dollar.

Hewlett Packard Enterprise steeg voorbeurs 2,6 procent, nadat het cloudopslag- en softwarebedrijf sprak over verbeterde financiële vooruitzichten voor het nieuwe boekjaar.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.483,34 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 28.494,20 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 11.713,87 punten. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News