beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

De markt kreeg vrijdag een steun in de rug na het nieuws dat Pfizer mogelijk eind volgende maand al goedkeuring aanvraagt bij de FDA voor zijn coronavaccin.

Aanhoudende zorgen over het coronavirus en groeiende twijfels over een nieuwe Amerikaans steunpakket blijven namelijk boven de markt hangen, nadat de Amerikaanse aandelenmarkten donderdag voor de derde opeenvolgende dag lager sloten, waarbij met name de grote technologieaandelen, die dit jaar de beurzen aanjoegen, het zwaar te verduren hadden.

De onzekerheid over de komende presidentsverkiezingen en de uitermate moeizaam verlopende onderhandelingen over een nieuw steunpakket, evenals de gevolgen van een tweede coronagolf, hebben veel beleggers aan de zijlijn gezet.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel afgelopen maand met 1,9 procent op maandbasis zijn gestegen, terwijl de markt rekende op een veel lagere stijging van 0,7 procent.

Na opening van de handel volgen nog de industriële productie en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1741. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1709 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1706 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Schlumberger daalde voorbeurs 0,6 procent, nadat de oliedienstverlener over het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte aangepaste winst rapporteerde, hoewel de omzet iets tegenviel.

Boeing steeg voorbeurs 5,5 procent, nadat een Europese toezichthouder zei dat de 737 MAX van Boeing veilig genoeg is om weer in gebruik te worden genomen.

Pfizer steeg voorbeurs 2,4 procent. Pfizer wil mits de studieresultaten de komende weken goed zijn, voor eind november een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA indienen voor zijn coronavaccin. Dit schreef CEO Albert Bourla van de farmaceut vrijdag in een open brief.

Twitter steeg voorbeurs 0,6 procent. Het social media-platform beleefde donderdag laat een enorme, tot nu toe onverklaarbare, storing.

VF Corp, het bedrijf achter merken als North Face, steeg 1,9 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Blackstone overweegt BioMed Realty Trust, de op één na grootste eigenaar van life-science-vastgoed, te verkopen of naar de beurs te brengen. Blackstone verwierf het bedrijf in 2016 en waardeert het bedrijf momenteel op 14,6 miljard dollar.

Hewlett Packard Enterprise steeg voorbeurs 2,8 procent, nadat het cloudopslag- en softwarebedrijf sprak over verbeterde financiële vooruitzichten voor het nieuwe boekjaar.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.483,34 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 28.494,20 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 11.713,87 punten. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News