beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen positief richting weekend

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overtuigend in het groen geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 1,2 procent hoger op 367,48 punten, de Duitse DAX sloot 1,6 procent in de plus op 12.908,99 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.935,86 punten zelfs een winst van 2,0 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 1,5 procent hoger op 5.919,58 punten.

"Aandelen wonnen vandaag terrein terug na de verliezen van gisteren hoewel de outlook nog steeds somber is", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De angst is voor even verdwenen maar dat betekent ook niet dat beleggers nu opeens zeer optimistisch zijn", volgens Madden.  

Volgens de marktkenner lijken beleggers te accepteren dat nieuwe lockdownmaatregelen nodig zijn vanwege het oplaaiende coronavirus en is de hoop zo goed als vervlogen dat er nog voor de Amerikaanse verkiezingen een nieuwe stimulusdeal komt in de Verenigde Staten.

Het sentiment kreeg vrijdag een extra impuls door het nieuws dat Pfizer en BioNTech mogelijk eind november al een goedkeuringsaanvraag in kunnen dienen bij de Amerikaanse FDA voor hun Covid-vaccin. Analist Madden waarschuwde echter dat er nog tegenslagen kunnen volgen.

Vrijdag kwamen uit de eurozone definitieve inflatiedata over september en de handelsbalans over augustus naar buiten. De consumentenprijzen daalden op jaarbasis met 0,3 procent. De export van de muntunie daalde in augustus met 12,2 procent op jaarbasis, de import met 13,5 procent. Daarmee liep het handelsoverschot iets op.

Johnson waarschuwt voor no-deal Brexit

De Britse premier Boris Johnson zei vrijdag dat bij de Europese Unie de wil ontbreekt om tot een handelsdeal te komen en hij waarschuwde de Britten dat zij zich voor moeten bereiden op een no-deal Brexit. Brussel riep Downing Street juist op om te blijven praten. Donderdag liep een door het VK zelf opgelegde deadline af om een akkoord te bereiken. Formeel is er nog tot 31 december de tijd.

Het Britse pond steeg licht ten opzichte van de euro en dollar. Volgens Madden bewoog de munt niet heel sterk op de woorden van Johnson "omdat er nog tijd is om een deal te sluiten."

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1717.  Olie werd iets goedkoper.  
 
Bedrijfsnieuws

Rio Tinto heeft in het derde kwartaal meer ijzererts geproduceerd, maar minder verscheept. Het concern herhaalde wel de productiedoelstellingen voor het hele jaar, net als de voorgenomen investeringen. Het aandeel sloot 0,2 procent lager.

Daimler presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht dankzij een sterker dan verwacht herstel in september. Het aandeel van de Duitse autobouwer noteerde een koerswinst 5,5 procent.

De Franse autobouwer Renault zag in september ook tekenen van herstel. Mondiaal liepen de verkopen met 0,9 procent op naar 296.901 exemplaren, maar in de Benelux daalden de verkopen met 12,9 procent naar 7.378 stuks. Het aandeel sloot 5,2 procent hoger.

Galapagos stond onder druk na het mislukken van een studie met een behandeling tegen artrose in de knie. Een reeks koersdoelverlagingen volgde. Galapagos werd 7,1 procent goedkoper.

Liberty Steel, onderdeel van GFG Alliance, heeft een niet-bindend indicatief bod uitgebracht op Thyssenkrupp Steel Europe. De details van dit bod werden niet gemeld. Thyssenkrupp steeg 10,8 procent.

LVMH steeg 7,3 procent na sterke cijfers over het derde kwartaal. Met name de modetak presteerde sterk.  

HelloFresh heeft vrijdag de outlook voor 2020 verhoogd. En ook in het derde kwartaal zullen de resultaten volgens de bezorger van maaltijdboxen aanzienlijk hoger uitvallen dan de markt verwacht, zowel qua omzet als aangepaste EBITDA. Het aandeel steeg 6,9 procent. Concurrent Just Eat Takeway steeg 3,4 procent na een koopadvies van HSBC.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot keurig in het groen.  

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Deutsche Börse AG