beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste vrijdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 won 0,5 procent en de Nasdaq ging 0,4 procent hoger. De Dow Jones index steeg 0,8 procent.

Beleggers reageerden positief op het nieuws dat Pfizer mogelijk al eind november een aanvraag doet bij de FDA om zijn coronavaccin goed te keuren. Eerder deze week legde Johnson & Johnson juist een onderzoeksstudie met zijn vaccin stil.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade is het een wonder als er ergens begin eerste kwartaal een vaccin beschikbaar komt, gezien de tijd die het normaal kost om er één te ontwikkelen.

Verder waren de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de maand september een mooie opsteker. De verkopen in de Amerikaanse detailhandel stegen afgelopen maand met 1,9 procent op maandbasis, terwijl de markt rekende op een veel minder sterke toename.

"Dit zijn hele sterke cijfers" vond analist Jane Foley van Rabobank. Maar Foley waarschuwde ook dat dit wel eens één van de laatste overtuigende macrodata kunnen zijn voordat de groei weer zal vertragen door een gebrek aan nieuwe stimuleringsmaatregelen in de VS.

Beleggers wachten nog altijd op een nieuw Amerikaans steunpakket. Er klinken nog wel licht positieve geluiden vanaf Capitol Hill dat er een deal kan worden gesloten maar de markten verliezen de hoop dat dit nog voor de verkiezingen lukt.
 
Op macro-economisch vlak werd vrijdag verder bekend dat de industriële productie in de VS in september onverwacht met 0,6 procent is afgenomen terwijl het consumentenvertrouwen in oktober volgens de Universiteit van Michigan juist verder toenam.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1721. De olieprijs noteerde net onder de 41 dollar.

Bedrijfsnieuws

Schlumberger daalde 8,3 procent, nadat de oliedienstverlener over het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte aangepaste winst rapporteerde, maar ook de omzet die iets tegenviel.

Boeing steeg 2,5 procent, nadat een Europese toezichthouder zei dat het 737 MAX toestel veilig genoeg is om weer te mogen vliegen.

Pfizer won 3,0 procent. Pfizer wil mits de studieresultaten de komende weken goed zijn, voor eind november een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA indienen voor zijn coronavaccin. Dit schreef CEO Albert Bourla van de farmaceut vrijdag in een open brief.

Gilead Sciences verloor 1,2 procent. De Wereldgezondheidsorganisatie maakte vrijdag bekend dat een studie heeft uitgewezen dat diverse coronabehandelingen geen noemenswaardige impact hebben op de overlevingskans van Covid-patiënten. Ook Gileads remdesivir werd daarbij genoemd. Gilead gaf aan twijfels te hebben over de validiteit van het WHO-onderzoek.

Twitter daalde 1,2 procent. Het social media-platform beleefde donderdag laat een enorme, tot nu toe onverklaarbare, storing.

Blackstone overweegt BioMed Realty Trust, de op één na grootste eigenaar van life-science-vastgoed, te verkopen of naar de beurs te brengen. Blackstone verwierf het bedrijf in 2016 en waardeert het bedrijf momenteel op 14,6 miljard dollar. Het aandeel Blackstone steeg 0,8 procent.

Hewlett Packard Enterprise daalde 2,6 procent, ondanks dat het cloudopslag- en softwarebedrijf sprak over verbeterde financiële vooruitzichten voor het nieuwe boekjaar.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium