beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger, al werd de handel op de Euronext beurzen rond tien uur stilgelegd vanwege een technisch probleem.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 368,98 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.920,43 punten en voor de Franse CAC 40, waarvan de handel dus rond tien uur stilgelegd werd, resteerde een plus van 0,8 procent op 4.976,15 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 5.907,63 punten.  

"De volatiliteit blijft laag, hoewel er een paar interessante nieuwsberichten circuleren", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Door de storing bij Euronext waarschuwde Madden dat het lastig is het sentiment goed te peilen.

Verder verwees de analist naar de Chinese macrocijfers die deze ochtend gepubliceerd werden. 

De economie van 's werelds op één na grootste economie bleek in het afgelopen kwartaal op jaarbasis volgens overheidscijfers met 4,9 procent te zijn gegroeid, ondanks de impact van het coronavirus. De detailhandelsverkopen stegen daarnaast in september met 3,3 procent op jaarbasis, na een plus van een half procent in augustus.

"De cijfers tonen een versnelling van het herstel in China", aldus Madden, hoewel economen vooraf op nog hogere cijfers hadden gerekend. 

China is op weg naar een V-vormig herstel, concludeerde econoom Bernard Keppenne van CBC Bank. "[China] zal ongetwijfeld de enige economie zijn die zich zo snel heeft hersteld tot het niveau van voor de crisis", meent de econoom, al waarschuwde Keppenne wel dat ook het Chinese herstel lijkt te vertragen, als men de cijfers op kwartaalbasis vergelijkt. De tweede coronagolf, die de rest van de wereld in zijn greep houdt, zal ook in China worden gevoeld, benadrukte de econoom.

Beleggers blijven ook het nieuws over het tweede coronasteunpakket in de Verenigde Staten nauwlettend volgen, aldus Madden van CMC Markets. Volgens de analist is Democraat Nancy Pelosi optimistisch gestemd over de mogelijkheid dat er nog een akkoord voor de verkiezingen van 3 november bereikt zal worden, ondanks de verschillen van mening.

Olie noteerde maandag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 40,83 dollar, terwijl een december-future Brent ook 0,7 procent lager bewoog op 42,62 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1759. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1706 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1715 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft groen licht gegeven voor stappen om de bank Monte dei Paschi di Siena te bevrijden van zijn slechte leningen, alvorens de genationaliseerde bank te verkopen. Dat meldde persbureau Reuters zondag.

Danone heeft plannen onthuld voor een stevige reorganisatie. Danone wil zo snel mogelijk terugkeren naar een winstgevende groei van 3 tot 5 procent. De onderneming bekijkt de strategische alternatieven voor Argentinië, het merk Vega en mogelijk ook andere bezittingen. Recent werd al Yakult verkocht voor bijna een half miljard euro. In het derde kwartaal behaalde Danone een omzet van ruim 5,8 miljard euro. Op vergelijkbare basis betekende dit een krimp van 2,5 procent. Gerapporteerd was dit zelfs een terugval van meer dan 9 procent. 

TechnipFMC heeft een contract gekregen van Equinor voor het leggen van een pijpleiding naar het olieveld Breidablikk in de Noordzee. Het betreft een "significant" contract voor TechnipFMC, wat inhoudt dat de waarde tussen 75 miljoen en 250 miljoen dollar ligt.

In Frankfurt was Delivery Hero de grootste daler in de Dax30 met een verlies van 2,4 procent. Autobouwer Daimler verloor 1,3 procent. Daarentegen steeg Lufthansa 1,6 procent en Muenchener Rueckver 1,8 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,7 procent in het groen.

De S&P 500 sloot vrijdag fractioneel in het groen op 3.483,81 punten en de Dow Jones index steeg 0,4 procent op 28.606,31 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in het rood op een slot van 11.671,56 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium