beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures VS wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,8 procent in het groen en technologiebeurs Nasdaq lijkt 1 procent hoger van start te gaan.  

Beleggers kijken naar de kans op een nieuw stimuleringspakket in de VS en het economische herstel in China.

Vorige week persten Amerikaanse aandelen er een winstje uit, na een week met aanhoudend hoge aantallen coronabesmettingen, onzekerheid rond de presidentsverkiezingen en touwtrekken over een nieuw steunpakket voor de door het virus getroffen Amerikanen.

De kans op een nieuwe stimuleringsronde voor 3 november is door de markt grotendeels afgeschreven. Toch blijven beleggers de gesprekken tussen leiders in het Huis van Afgevaardigden en het Witte Huis volgen.

Voorzitter Nancy Pelosi zei dat er tot dinsdag een deal kan worden gemaakt. Als die datum passeert zonder deal, neemt de kans toe dat de gesprekken over een biljoenenpakket aan steunmaatregelen tijdelijk stokken.

De Chinese economische groei was in het derde kwartaal 4,9 procent, waarmee China weer op de koers van voor de coronavirus-uitbraak ligt qua groei. Een werkloosheidscijfer daalde met 5,4 procent in september. Ook de consumptie- en productiecijfers uit China zijn nog erg sterk, volgens Altaf Kassam van State Street.

Intussen zijn de zorgen over een betwiste verkiezingsuitslag in de VS aan het afnemen. Maar de markten vergisten zich vier jaar geleden ook, merkte Kassam op.

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO denkt dat Donald Trump inmiddels zijn eigen glazen heeft ingegooid, door eerst corona te krijgen en vervolgens de onderhandelingen over een nieuw steunpakket stop te zetten.

Dit nam veel onzekerheid weg over een betwiste verkiezingsoverwinning van Joe Biden, concludeerde Wessels, terwijl de kansen toenemen dat de Democraten naast het presidentschap ook het Congres in handen krijgen.

Biden zal vermoedelijk voor meer regulering zorgen, en dat kan volgens Wessels negatief uitpakken voor de financiële sector en de technologiebedrijven.

Ondanks dat Biden dus op een overwinning lijkt af te steven "kan er nog van alles gebeuren", volgens Wessels, die daarom vooralsnog "licht terughoudend op aandelen" blijft. 

Bedrijfsresultaten komen deze week van Netflix, Tesla en AT&T. Halliburton publiceert op maandag cijfers, net als PPG en IBM.
 
"Het zal allemaal gaan om de verwachtingen en die zijn tot nu toe beter dan verwacht", aldus Andrew Cole van Pictet in Londen.

Olie werd goedkoper. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 40,85 dollar, terwijl een future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 42,64 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1754. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1715 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws
 
Autofabrikanten hebben een nieuwe uitdaging in hun race om meer elektrische auto's te verkopen: brandende batterijen zorgen ervoor dat auto's moeten worden teruggeroepen. Meer dan 77.000 Chevy Bolts van General Motors zouden met dit probleem kampen.

Het aandeel Halliburton stond 2 procent hoger in de handel voorbeurs, nadat de dienstverlener aan de olieindustrie een sterkere dan verwachte kwartaalwinst rapporteerde bij een tegenvallende omzet.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag verdeeld. De S&P 500 eindigde een fractie in het groen op 3.483,81 punten en de Dow Jones index steeg 0,4 procent op 28.606,31 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in het rood op 11.671,56 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen