beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week slechts beperkt daalden.

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 4 procent, ofwel 1,67 dollar, lager op 40,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Een toename van het aantal coronabesmettingen in vooral de Verenigde Staten en Europa, zullen mogelijk tot nog meer beperkende maatregelen leiden, hetgeen een impact zal hebben op de vraag naar energie.

Analist Lukman Otunuga van FXTM wees verder op data van het Amerikaanse Energy Information Administration, die wezen op een beperkte daling van de olievoorraden afgelopen week. Hoewel de cijfers volgens Otunuga relevant zijn, gaat de aandacht op de oliemarkt momenteel vooral uit naar de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de impact daarvan op de energievraag.

Vanuit technisch perspectief zou een daling van de olieprijs tot onder de 40 dollar de weg vrijmaken voor een verdere koersval tot 38 dollar, zo denkt Otunuga.

In de week eindigend op 16 oktober daalden de voorraden ruwe olie met 1,0 miljoen vaten tot 488,1 miljoen vaten. In de week ervoor daalden de voorraden nog met 3,8 miljoen vaten.  

Analisten geraadpleegd door S&P Global Platts mikten op een daling op weekbasis van 1,9 miljoen vaten. Op dinsdag meldde het American Petroleum Institute zelfs nog een toename van 584.000 vaten.  

Het Energy Information Administration liet ook weten dat de totale olieproductie in de VS is gedaald met 600.000 vaten tot 9,9 miljoen vaten, nadat diverse boorplatforms in de Golf van Mexico dicht gingen vanwege orkaan Delta eerder deze maand.

De benzinevoorraden stegen afgelopen week dan weer met 1,9 miljoen vaten tot 227,0 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel daalden met 3,8 miljoen vaten tot 160,7 miljoen stuks. Analisten mikten op respectievelijk een daling van 1,6 miljoen vaten en een daling van 3 miljoen vaten.

Ondanks de terugval van de olieprijzen, kunnen beleggers zich ophalen aan het vooruitzicht van een nieuwe ronde steunmaatregelen in de Verenigde Staten en de laatste vergadering van OPEC+.

Strateeg Stephen Innes van AxiCorp verwacht dat OPEC-landen zich aan de productiebeperkingen zullen houden en dat zal vermoedelijk een verdere val van de olieprijs voorkomen. "Hoewel het wellicht ietwat te vroeg is om de huidige productiebeperkingen aan te passen, verklaart dit wel het negatieve sentiment van de afgelopen tijd op de oliemarkt", aldus Innes, wijzend op de angst dat de productiebeperkingen weer langzaam afgebouwd kunnen worden.

Desondanks kan een stijging van de productie uit Libië en een trager dan verwacht herstel van de mondiale energievraag ertoe leiden dat OPEC+ alsnog besluit om de productiebeperkingen langer in stand te houden. Volgens Innes kan hierover eind november meer duidelijkheid over komen als OPEC+ weer bij elkaar komt.

De huidige afspraken over een beperking van de productie met 7,7 miljoen vaten per dag, lopen tot en met december. In januari worden de beperkingen langzaam afgebouwd tot 5,8 miljoen vaten per dag. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium