beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs fors lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag fors lager gesloten. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 3,2 procent, of 1,29 dollar, goedkoper op 38,56 dollar.

De olieprijs sloot op het laagste niveau in drie weken, zo bleek uit data van FactSet. 

"Een forse stijging van het aantal coronabesmettingen jaagt de angst aan, waardoor de olieprijzen dalen", aldus grondstoffenanalist Eugen Weinberg van Commerzbank. "Dit is kortweg een samenvatting van de huidige situatie op de oliemarkt", aldus Weinberg, wijzend op de bijna 500.000 nieuwe besmettingsgevallen wereldwijd over de afgelopen dagen. "Niet alleen laat dit de verhoogde risico's zien op het gebied van directe reisrestricties, maar ook dat de vraag op lange termijn onzeker blijft." 

Het aantal besmettingsgevallen wereldwijd steeg tot meer dan 43 miljoen maandag, zo lieten cijfers van de Johns Hopkins University zien, terwijl het dodental opliep tot 1,16 miljoen. Diverse Europese landen kwamen met strengere maatregelen om een verdere verspreiding te stoppen. Het aantal nieuwe gevallen in de VS steeg zaterdag ondertussen met 83.718 infecties, wat de op één na hoogste stijging markeerde, na het record van vrijdag, toen er zelfs 83.757 nieuwe gevallen werden geteld.

Aan de aanbodkant is het beeld ook negatief voor olie, zo stellen analisten. Vrijdag werd bekend dat de force majeure bij de grootste olieterminal in Libië is opgeheven. Volgens persbureau Reuters liet de Libische staatsoliemaatschappij National Oil weten dat de olieproductie binnen twee weken tot 800.000 vaten per dag zal stijgen en tot een miljoen vaten per dag binnen vier weken.  

Analist Robbie Fraser van Schneider Electric wees erop dat Libië is uitgezonderd van de productieafspraken van de OPEC en zijn bondgenoten.

Toch keken beleggers ook naar mogelijke productieverstoringen in de Golf van Mexico, dat zich wederom klaarmaakt voor een nieuwe storm, die mogelijk later deze week de regio zal bereiken. 

"Een nieuwe orkaan zal mogelijk opnieuw een klap uitdelen aan de Amerikaanse raffinaderijen", aldus marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News