beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street doet flinke stap terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag flink lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index verloor 1,9 procent op 3.400,97 punten, terwijl de Dow Jones-index zelfs 2,3 procent lager sloot op 27.685,38 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 11.358,94 punten.

"Net als in Europa, hadden ook op Wall Street de beren het voor het zeggen, nu de coronacrisis verergert", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens Madden worden de Amerikaanse aandelenmarkten heen en weer getrokken door gesprekken over een steunpakket in de VS. Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi herhaalde afgelopen weekeinde dat een deal voor de presidentsverkiezingen nog steeds mogelijk is. Zowel het voorstel van Pelosi als dat van Trump kan niet op de steun rekenen van de Republikeinse meerderheid in de Senaat.

"De coronacrisis ebde langzaam weg, maar speelt inmiddels weer de grootste rol op de aandelenmarkten. Er heerst het gevoel dat landen moeite hebben om de pandemie te bedwingen en de aankondigingen over avondklokken en lokale lockdowns doen vermoeden dat de situatie eerder zal verslechteren voordat het beter gaat."

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie staat het noordelijk halfrond voor een "gevaarlijk moment".

Inmiddels staat de teller op krap 8,7 miljoen coronabesmettingen in de VS. Ruim 225.000 personen zijn in het land inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. Zaterdag steeg het aantal nieuwe gevallen met 83.718 infecties, wat de op één na hoogste stijging markeerde, na het record van vrijdag, toen er zelfs 83.757 nieuwe gevallen werden geteld.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Chicago Fed National Activity Index in september verder is gedaald, maar wel nog steeds een groei laat zien die licht boven het historisch gemiddelde ligt. De index daalde van een stand van 1,11 in augustus tot 0,27 in september. Verder daalden de nieuwe woningverkopen in de VS in dezelfde maand onverwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1808. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1856 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1859 op de borden.

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag eveneens fors lager gesloten. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 3,2 procent, of 1,29 dollar, goedkoper op 38,56 dollar.

Bedrijfsnieuws
 
Coca-Cola heeft ingestemd met de verkoop van zijn belang in de Australische bottelaar Coca-Cola Amatil Limited aan Coca-Cola European Partners. Het aandeel sloot ruim een procent lager.

Dunkin' Brands, het moederbedrijf van donutverkoper Dunkin' Donuts en de ijswinkels van Baskin-Robbins, praat met Inspire Brands over een overname. Dit bevestigde het Amerikaanse donutbedrijf zondagavond. Dunkin steeg circa zestien procent.

Moderna heeft een deal gesloten met de regering in Qatar om zijn potentiële coronavaccin aan het emiraat te leveren. Het aandeel daalde met enkele tienden van een procent.

Het Duitse Bayer neemt het Amerikaanse gentherapiebedrijf Asklepios BioPharmaceutical over voor 4 miljard dollar, waarvan de helft in de vorm van mijlpaalbetalingen.

Blackstone koopt Buy Simply Self Storage voor circa 1,2 miljard dollar. Blackstone sloot ruim drie procent lager.

Speelgoedfabrikant Hasbro daalde circa tien procent, ondanks beter dan verwachte resultaten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News