beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

NXP brengt verlies flink terug

(ABM FN-Dow Jones) NXP heeft in het derde kwartaal van dit jaar het verlies flink zien afnemen ten opzichte van een kwartaal eerder, maar op jaarbasis was er sprake van een aanzienlijke verslechtering. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant.

Afgelopen kwartaal restte er onder de streep een verlies van 18 miljoen dollar, na een verlies van 209 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Een jaar eerder verdiende NXP evenwel nog 119 miljoen dollar. 

In het derde kwartaal zette NXP krap 2,3 miljard dollar om tegen 1,8 miljard dollar in het tweede kwartaal. Op jaarbasis was er sprake van een stabiele omzet. Eerder deze maand liet NXP al weten dat de omzet in het derde kwartaal hoger uit zou vallen dan verwacht. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten aanvankelijk namelijk op een omzet van 2,01 miljard dollar in het derde kwartaal.

NXP zag een aanzienlijke verbetering in de vraag in al zijn eindmarkten, maar in het bijzonder die voor automotive en mobiele apparaten, aldus CEO Kurt Sievers eerder deze maand.

Voor het vierde kwartaal mikt NXP gemiddeld op een omzet van krap 2,5 miljard dollar, hetgeen een groei op kwartaalbasis zou betekenen van 8 procent en op jaarbasis van 6 procent. "Het momentum dat begon tijdens het derde kwartaal, zet zich door in het lopende kwartaal", aldus topman Sievers. "Binnen onze strategische eindmarkten voor Automotive, Industrial & IoT en Mobile zien we aantrekkende trends dankzij een herstel van onze kernactiviteiten en een solide bijdrage van nieuwe producten. De herstellende markten in combinatie met onze sterke productportefeuille geven ons het vertrouwen dat we in 2021 een robuuste groei zullen realiseren", concludeerde de topman.    

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News