beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag pakweg twee uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,9 procent tot 3.247,06 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 26.253,87 punten en de Nasdaq noteerde 2,9 procent lager op 10.860,54 punten.

Beleggers verwerkten vrijdag een reeks winstrapporten van grote techbedrijven. Hoewel de cijfers over het algemeen beter waren dan verwacht, konden de resultaten de markt niet inspireren.

Het stijgende aantal coronaviruspatiënten drukte vrijdag tevens op het sentiment, terwijl de behoefte aan meer stimuleringsmaatregelen toeneemt. De markt zal volgens marktvolgers waarschijnlijk moeten wachten tot na de presidentsverkiezingen voor een stimuleringspakket, nadat beleidsmakers na weken van proberen geen overeenstemming hebben bereikt.

Het aantal nieuwe coronavirusgevallen in de VS schommelt momenteel rond recordniveau's, wat leidde tot een nieuwe golf van lockdowns in El Paso, Texas en andere delen van het land in een poging de verspreiding van het virus te vertragen.

"De stemming op Wall Street is bearish, aangezien handelaren bang zijn voor de gezondheidssituatie. Onzekerheid rond de presidentsverkiezingen speelt een rol, aangezien dit waarschijnlijk een grote impact zal hebben op het voorgestelde stimuleringspakket", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in oktober is gestegen. De index steeg van 80,4 naar 81,8.

De activiteit in de regio Chicago is in oktober minder hard gestegen. De bedrijfsbarometer van MNI daalde van 62,4 in september naar 61,1.

Het inkomen van de gemiddelde Amerikaan is in september op maandbasis gestegen, maar de uitgaven nog harder. De inkomens stegen met 0,9 procent in september, terwijl de uitgaven met 1,4 procent stegen.

De Amerikaanse arbeidskosten zijn in het derde kwartaal met 0,5 procent gestegen, hetzelfde tempo als in het voorgaande kwartaal

De euro/dollar noteerde op 1,1643. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1683 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1674 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,1 procent lager.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd; een tweetal inkoopmanagersindices van oktober en de bouwuitgaven in september.

Bedrijfsnieuws

Apple rapporteerde donderdag laat beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal, maar belegger richtten zich op de afwezigheid van een duidelijke outlook en een daling in iPhone-verkopen. Het aandeel daalde 6,1 procent.

Amazon.com zat ook in de verdomhoek, vanwege een teleurstelling over de prognoses in het vierde kwartaal. Het aandeel verloor 5,7 procent.

Facebook zinspeelde op onzekerheid in 2021, wat tot druk op het aandeel leidde. Twitter ging dan weer onderuit, nadat de microblogsite sprak van onvoorspelbare adverteerders in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Facebook daalde 6,7 procent, terwijl Twitter 20,6 procent verloor.

De moedermaatschappij van Google, Alphabet, steeg 4,3 procent nadat de omzet terugkeerde naar een groeiniveau van voor de pandemie.

De oliereuzen Chevron en ExxonMobil boekten in het derde kwartaal verlies. Wel waren de cijfers minder rood dan in het tweede kwartaal. Chevron daalde 0,8 procent. Exxon Mobil verloor 2,4 procent.

Honeywell zag de resultaten ook onder druk staan, maar verwacht dat het vierde kwartaal meer omzet zal opleveren dan het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalde 1,3 procent.

Colgate-Palmolive presteerde afgelopen kwartaal beter dan voorzien en gaf ook weer een outlook af. Het aandeel won 3,0 procent.

AbbVie zag na de kwartaalupdate ruimte om de outlook voor heel dit jaar te verhogen. AbbVie verwacht nu voor 2020 een aangepaste winst per aandeel van 10,47 tot 10,49 dollar. Eerder was dit nog 10,35 tot 10,45 dollar per aandeel. AbbVie noteerde 4,5 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium