beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger na mededelingen van de Europese Commissie over de verspreiding van coronavaccins in Europa vanaf half december.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een plus van 0,6 procent op 389,50 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 13.147,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,8 procent met een stand van 5.516,32 punten. De Britse FTSE won vrijdag 0,7 procent naar 6.377,19 punten.

Wall Street trok donderdag in de loop van de sessie aan, na berichten over de bereidheid van Democratische en Republikeinse vertegenwoordigers in de Senaat om weer te gaan praten over het tweede coronasteunpakket.

De consumentenprijzen van Japan kwamen in oktober lager uit dan een maand en een jaar eerder en de voorlopige inkoopmanagersindices van Japan voor november lieten voor zowel de industrie als de dienstensector een verdere krimp zien.

In Duitsland liepen de producentenprijzen in oktober op jaarbasis verder terug, maar de daling was wel minder sterk dan in september.

De Britse detailhandelsverkopen stegen in oktober tegen de verwachtingen in.

Vanmiddag komt alleen het voorlopige consumentenvertrouwen in de eurozone nog naar buiten.

De voorzitter van de Federal Bank van Richmond Thomas Barkin is één van de weinige sprekers vandaag.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 42,13 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 44,56 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1859. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1870 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1879 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Het aandeel Unilever is zijn plek in de S&P Europe 350 kwijtgeraakt. Dit maakte de indexsamensteller donderdagavond bekend. De koers van het aandeel noteerde vrijdag 0,7 procent hoger.

De plussen hadden in zowel Parijs als Frankfurt duidelijk de overhand, maar de verschillen met de slotnoteringen van donderdag waren vooralsnog niet vermeldenswaardig, met uitzondering van die voor het aandeel ArcelorMittal, dat meer dan 2,5 procent aandikte.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 eindigde donderdag 0,4 procent in het groen op 3.581,87 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 29.483,23 punten. De Nasdaq eindigde 0,9 procent in de plus op een slot van 11.904,71 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News