beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Dow Jones passeert 30.000 punten

(ABM FN-Dow Jones) De Dow Jones Industrial Average is dinsdag voor het eerst boven 30.000 punten gekomen. Dat is de nieuwste mijlpaal in de beursrally die sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen de koersen opstuwt, met veelbelovende resultaten van drie coronavaccins als hulpraketten.

De Dow Jones-index noteerde 1,4 procent hoger op 30.035 punten, de S&P500-index steeg 1,4 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent.

In februari naderde de Dow Jones-index al de grens van 30.000, om vervolgens terug te zakken tot onder 19.000 punten in maart, toen het coronavirus zich wereldwijd verspreidde. Sinds is de index weer enorm gestegen, dankzij herstellend economisch klimaat en lage rentes.

President Trump noemde in een korte persconferentie de mijlpaal van 30.000 punten een 'heilig getal'. 

De beurs kreeg dinsdag een zet omhoog nadat Trump zei dat zijn team zal meewerken aan de transitie naar het Witte Huis van Joe Biden, die hem versloeg in de verkiezingen. Zorgen bij beleggers over een langdurige periode van onzekerheid rond de machtsoverdracht werden daarmee gesust. Trump blijft wel procederen tegen de verkiezingsuitslag.

"Dit is zeer positief. Het betekent dat er eindelijk een ordelijk transitieproces kan komen", zei Luc Filip van SYZ Private Banking. "Dat zou enkele van de onzekerheden verlichten die de markt de afgelopen weken bedrukten." 

Maandag sloten de beurzen in New York ook al hoger, dankzij optimisme over een goedkoop en massaal geproduceerd coronavaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford. Daarbij kwam het nieuws dat aanstaand president Joe Biden de voormalig voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen wil nomineren als zijn minister van financiën.

Yellen is voorstander van meer overheidssteun om de coronacrisis te bestrijden. "Yellen laat zien dat dat ze bereid is om de neerwaartse risico's voor de economie te minimaliseren en dat is voor de markten goed nieuws", aldus marktstrateeg Eric Barthalon van Allianz.

En nieuwe stimulus is hard nodig, want het aantal coronagevallen stijgt in de VS en Europa in een alarmerend tempo en nieuwe beperkingen lijken strenger te worden dan eerder gedacht.

Op macro-economisch vlak was het een vrij rustige dag, met de S&P Case Shiller huizenprijzen in september en het consumentenvertrouwen van onderzoeksbureau Conference Board in november, dat iets sterker daalde dan verwaxht.

De bitcoin staat boven 19.000 dollar. Dit jaar is de cryptomunt alweer met 165 procent in waarde gestegen. Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade sluit een stijging tot 50.000 dollar niet uit gezien het sterke momentum.De euro/dollar noteerde op 1,1880. 

De olieprijs steeg ruim 4 procent tot 44,93 dollar in New York. De oliemarkten rekenen in toenemende mate op een verlenging van de productiedeal van OPEC+. Het kartel en zijn bondgenoten komen volgende week maandag en dinsdag bijeen.

Bedrijfsnieuws

De Europese Unie gaat tot 160 miljoen doses van het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna inkopen. Dit zei voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen dinsdag en bevestigde zij ook op Twitter. De commissievoorzitter sprak van een zeer effectief vaccin, nadat Moderna zelf vorige week aankondigde dat de werkzaamheid boven de 94 procent ligt. Het aandeel daalde 3 procent.

Voorbeurs openden diverse grote retailers de boeken.Juweliersketen Tiffany boekte in het derde kwartaal beter dan verwachte resultaten, maar het aandeel steeg nauwelijks in de elektronische handel voorbeurs. Tiffany gaf verder aan vertrouwen te hebben in een succesvolle overname door LVMH. Het aandeel stond vlak.

Abercrombie & Fitch behaalde in het derde kwartaal een lagere omzet, maar de krimp was minder sterk dan verwacht dankzij een fors meer online verkopen. Het aandeel van het modehuis, dat maandag al 9 procent steeg, opende fors hoger maar zakte toen in het rood en stond inmiddels weer vlak. 

Best Buy boekte meer omzet en winst, omdat mensen veel meer tijd thuis doorbrengen door de coronapandemie. CEO Corie Barry wilde echter nog geen verwachting geven voor het nieuwe kwartaal. Het aandeel daalde 6 procent.

Hormel Foods boekte zoals verwacht minder winst, terwijl de omzet onder druk stond door het virus. De omzet kwam onder de marktverwachting en het aandeel daalde krap 5 procent.

Plug Power heeft circa 1 miljard dollar opgehaald met een emissie, zodat het bedrijf in waterstoftechnologie nu 1,7 miljard dollar in kas heeft. het aandeel, dat maandag dik 10 procent steeg, daalde dinsdag krap 2 procent.

General Electric verwacht meer banen te moeten schrappen bij zijn divisie die vliegtuigmotoren maakt, meldde The Wall Street Journal. In 18 maanden zal de tak moeten inkrimpen, zou directeur van GE Aviation, John Slattery, hebben gezegd in een videoboodschap. Het aandeel steeg ruim 4 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium