beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 3.629,64 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 29.872,41 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 12.094,40 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten schommelden voorbeurs tussen lichte winsten en verliezen, nadat de Dow Jones Industrial Average dinsdag voor het eerst de 30.000 puntengrens overschreed.

De Amerikaanse beurzen zijn de afgelopen dagen gestegen vanwege de hoop dat coronavaccins binnenkort op grote schaal beschikbaar zullen komen. De afname van de politieke zorgen over de presidentiële overgang heeft het beleggerssentiment tevens versterkt. Bovendien heeft de keuze van president-elect Joe Biden van voormalig hoofd van de Federal Reserve Janet Yellen als minister van financiën de hoop op aanzienlijke stimuleringsmaatregelen vergroot. 

"We bevinden ons zeker in een veel optimistischer positie dan een paar weken geleden", zei strateeg Seema Shah van Principal Global Investors, eraan toevoegend dat de grootste zorgen van beleggers met betrekking tot de pandemie en een moeilijke politieke overgang grotendeels zijn opgelost.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee begin november bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen concrete plannen heeft om zijn activa opkoopprogramma te wijzigen. Momenteel koopt de Fed maandelijks voor 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de VS te ondersteunen. Veel functionarissen waren tijdens de bijeenkomst wel van mening dat de richtlijnen voor de aankoop van activa "redelijk snel" verbeterd zouden moeten worden.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal op kwartaalbasis is gegroeid met 33,1 procent, na een krimp met 31,4 procent in het tweede kwartaal.

De nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS zijn in oktober op maandbasis met 1,3 procent gestegen, terwijl het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week steeg met 30.000 tot 778.000.

Het inkomen van de gemiddelde Amerikaan is in oktober op maandbasis gedaald met 0,7 procent, terwijl de bestedingen met 0,5 procent stegen.

Het Amerikaans consumentenvertrouwen is in november gedaald van 81,8 naar 76,9.

De verkoop van nieuwe woningen daalde in oktober met 0,3 procent naar 999.000 stuks tegen een gemiddelde prijs van 386.200 dollar.

Vorige week zijn in de Verenigde Staten 3,9 procent meer hypotheken aangevraagd. De marktindex steeg van 831,5 naar 863,6.

De euro/dollar noteerde op 1,1922. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1908 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1888 op de borden.     

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,8 procent, ofwel 0,80 dollar, hoger op 45,71 dollar, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

Wall Street is donderdag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving en vervolgens vrijdag open voor een halve sessie.

Bedrijfsnieuws

Retailer Gap daalde ruim 20,0 procent, na vlakke omzetcijfers in het derde kwartaal. Het management waarschuwde dat de tweede golf van besmettingen waarschijnlijk het aantal winkelbezoeken tijdens het belangrijke feestdagenseizoen zal drukken.

Het aandeel Slack Technologies steeg woensdag bijna 35,0 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf gesprekken heeft gevoerd over een overname door Salesforce.com. Salesforce.com daalde ruim 5,0 procent.

Deere & Co heeft in het afgelopen kwartaal de winst beduidend hoger zien uitkomen dan verwacht. De winst kwam steeg van 2,27 naar 2,39 dollar per aandeel, waar een daling tot 1,49 dollar was voorzien. Voor het nieuwe jaar rekent Deere op een winst van 3,6 tot 4,0 miljard dollar. Dat was afgelopen jaar 2,8 miljard. Het aandeel verloor circa 1,5 procent.

Viacom is dichtbij een verkoop van boekenuitgever Simon & Schuster aan de Duitse mediareus Bertelsmann voor meer dan 2 miljard dollar, meldden bronnen. Bertelsmann zou daarmee ongeveer een derde van alle verkochte boeken in de VS gaan uitgeven, met schrijvers als Stephen King, Dan Brown en John Grisham in het portfolio. Bertelsmann is nu al eigenaar van de grootste boekenverkoper in de VS, Penguin Random House. Simon & Schuster is nummer drie na HarperCollins, dat in handen is van News Corp.

HP en Dell hebben geprofiteerd van meer vraag naar laptops, terwijl veel mensen thuis werken en leren om de verspreiding van het coronavirus te helpen tegengaan. Dat ving de lagere uitgaven aan kantoorapparatuur op. HP meldde dinsdagavond een omzetgroei uit laptops van 18 procent in het kwartaal De totale omzet daalde wel met 1 procent, maar dat was beter dan verwacht. Het aandeel steeg ruim 2,0 procent.

De Europese Unie zal een contract goedkeuren om tot 160 miljoen doses van het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna in te kopen, meldde de EU dinsdag. Moderna won circa 10,0 procent.

CEO Mark Russell van Nikola heeft zijn aandeelhouders tijdens een interview met CNBC niet weten gerust te stellen over de beoogde samenwerking met General Motors. Het aandeel daalde circa 12,5 procent, omdat beleggers vrezen dat de deal nog kan afketsen als er op 3 december geen definitief akkoord ligt.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen