beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag verdeeld, ofschoon de plus voor de Franse graadmeter te danke is aan de stevige koerswinst van het aandeel Carrefour.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,1 procent op 406,90 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,1 procent naar 13.913,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 5.656,47 punten. De Britse FTSE noteerde woensdag onveranderd op 6.755,56 punten.

De markt kijkt deze week tot nog toe vooral afwachtend naar de aanstaande bedrijfsresultaten, de eventuele steunmaatregelen van monetaire zijde of het uitblijven daarvan en de ontwikkelingen in het coronabeleid en de gevolgen daarvan voor de economie en bedrijven, waarbij partijen weten dat de weg naar een coronavrije wereld nog lang kan zijn.

De industriële productie van de eurozone kwam in november op maandbasis hoger uit dan verwacht. De productie steeg met 2,5 procent, terwijl er gerekend was op een toename van slechts 0,3 procent. De plus in november was ook beter dan de opwaarts bijgestelde groei van 2,3 procent in oktober.

Voor de Verenigde Staten staan woensdag alleen de ontwikkelingen in de consumentenprijzen en de wekelijkse olievoorraden op de agenda. 's Avonds verschijnt het Beige Book van de Federal Reserve.

Naast een speech van Fed-bestuurder Lael Brainard is er ook een toespraak van de voorzitter van de Philadelphia Fed Patrick Harker gepland.

Olie noteerde woensdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 53,38 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 56,65 dollar werd betaald, een stijging van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2174. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2213 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2209 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Alimentation Couche-Tard is in gesprek met Carrefour over een mogelijk samengaan van de twee supermarktenketens. Het Franse Carrefour liet weten "op een vriendelijke manier" te zijn benaderd door de eigenaar van onder meer Circle K en dat de gesprekken nog in een vroeg stadium verkeren. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou het eerste bod van Couche-Tard Carrefour inderdaad waarderen op circa 20 euro per aandeel. Carrefour won 13,6 procent op 17,58 euro.

Just Eat Takeaway.com heeft in het vierde kwartaal van 2020 een forse ordergroei gerealiseerd, waardoor de omzet ook fors steeg. De koers van het aandeel noteerde desondanks 3,9 procent lager.

UBS heeft woensdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 395,00 naar 430,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. De koers van het aandeel noteerde 0,2 procent hoger.

In Frankfurt verloor de koers van het aandeel Deutsche Bank 1,7 procent, van Adidas 1,5 procent en van Vovonia 1,6 procent. Plussen betroffen de koers van het aandeel Deutsche Post die 1,9 procent opliep en van Bayer waar 1,8 procent bij kwam. Deutsche Post liet dinsdag weten de verwachtingen in 2020 flink te hebben overtroffen, dankzij een goede decembermaand. En ook de vooruitzichten voor 2021 gingen omhoog. Bayer kwam met positief nieuws over zijn prostaatkankermedicijn.

In Parijs liep de koers van het aandeel Renault met een verlies van 2,2 procent het meest terug, terwijl Teleperformance de koers met 1,4 zag oplopen, de grootste plus na de koersstijging voor het aandeel van Carrefour.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P500 index steeg dinsdag 0,1 procent tot 3.804,29 punten. De Dow Jones index klom 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq bleef ook dicht bij huis. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Deutsche Börse AG