beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Weinig spektakel verwacht bij opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt woensdag iets lager te openen. Futures wijzen op een openingsverlies van 0,2 procent voor de S&P500 en van 0,1 procent voor de Nasdaq.

"Het sentiment op financiële markten is zonder meer positief", vindt senior beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen.

Voorzichtig wordt een begin gemaakt met het cijferseizoen. Donderdag openen BlackRock en Delta Air Lines de boeken. Beleggers kijken echter vooral uit naar vrijdag, als een aantal grote banken met cijfers komen.

"Winstverwachtingen zijn hoog, maar niet excessief. We denken niet dat hoge waarderingen een voortdurend positief beursklimaat in de weg zullen staan. Zeker omdat aandelen in vergelijking met andere beleggingscategorieën niet duur zijn", vindt Van Leenders. Hij heeft een voorkeur voor Europese aandelen boven Amerikaanse aandelen. " Europese aandelen kunnen meer profiteren van een herstel van economische groei en een draai naar waarde-aandelen, ook omdat deze sectoren tot op heden deels zijn achtergebleven in het herstel op de aandelenbeurzen."

Verder staan er inflatiecijfers in de VS en de wekelijkse olievoorraden op de rol.

Ook komt de Federal Reserve met het Beige Book. Marktanalist David Madden van CMC Markets verwacht dan te lezen dat het herstel van de Amerikaanse economie zich doorzet, maar dat er wel sectoren blijven die nog steeds hard worden geraakt door de pandemie. "Vorige maand leek de Fed tevreden over het huidige beleid en dit zal in de nabije toekomst niet veranderen", zo voorziet Madden.

"Vandaag zal Fed-bestuurder Lael Brainard zonder meer ingaan op de verruimingsrol van de Fed. Het lijkt er op dat de Fed momenteel wil aangeven dat de wereld zich realiseert dat de rente niet eindeloos blijft staan waar deze nu op noteert", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Naast Brainard is er ook een toespraak van de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker gepland.

De euro/dollar handelde op 1,2167. 

Olie werd nog iets duurder. "In navolging van een daling van de Amerikaanse olievoorraden, het terugschroeven van de olieproductie van Saoedi-Arabië en een positiever beeld van de Chinese economie, steeg de prijs voor een vat Brent voor het eerst sinds elf maanden boven de 57 dollar per vat", zo stelde analist Connor Campbell van Spreadex. 

"Nu olie een bodem lijkt te vormen, hebben de olieaandelen een kans om mee te stijgen met het optimisme", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. 

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse betaalbedrijf Visa ziet af van de overname van fintechbedrijf Plaid na de mededingingsbezwaren van het Amerikaanse ministerie van justitie. Met de overname was ruim 5 miljard dollar gemoeid.

Target heeft in november en december de omzet flink zien stijgen en de online-verkopen zelfs zien verdubbelen. Het aandeel opent vermoedelijk iets lager.

Slotstanden

De S&P500 index sloot dinsdag vrijwel onveranderd op 3.801,19 punten. De Dow Jones index klom 0,2 procent naar 31.068,69 punten en technologiebeurs Nasdaq bleef ook dicht bij huis met een winst van 0,3 procent tot 13.072,43 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News