beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Huis van Afgevaardigden stemt voor afzettingsprocedure tegen Trump

(ABM FN-Dow Jones) Het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten heeft woensdag gestemd om een tweede afzettingsprocedure te starten tegen Donald Trump, omdat hij een menigte aanhangers zou hebben aangemoedigd om het Congres te bestormen in een ultieme poging om de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden teniet te doen.

De stemming was 232 stemmen tegen 197, met alle Democraten en 10 Republikeinen voor de impeachment van de president. Tijdens de stemming werd het gehele Capitool bewaakt door de National Guard.

Trump zal binnen enkele dagen het Witte Huis verlaten. De keuze van de Democraten om de impeachment in gang te zetten weerspiegelt de woede bij veel parlementariërs over de maandenlange campagne van Trump om de uitkomst van de verkiezingen te betwisten, met ongefundeerde en onware uitspraken over verkiezingsfraude. Ook zette Trump andere leden van zijn regering zoals vicepresident Mike Pence onder druk om aan de macht te kunnen blijven. De campagne mondde uit in de gewelddadige bestorming van het Capitool, waar het Huis van Afgevaardigden en de Senaat vergaderen.

"We weten dat de president van de Verenigde Staten heeft opgehitst tot deze rebellie, deze gewapende opstand, tegen ons land", zei de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. "Hij moet verdwijnen - hij vorm een duidelijk en acuut gevaar voor de natie die ons allen lief is."

Sommige Republikeinen betoogden dat een nieuwe impeachment de kloof tussen de partijen in het land verder zou verdiepen en olie op het vuur zou gooien. 

Trump riep zijn aanhangers woensdag op om zich te onthouden van geweld. Hij heeft geen verantwoordelijkheid op zich genomen voor de rellen op het Capitool en ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. Hij noemde de pogingen om hem uit zijn ambt te zetten een voortzetting van de heksenjacht door de Democraten. 

Het laatste woord is nu aan de Senaat, die vanaf eind deze maand precies doormidden is gespleten tussen de twee partijen. Er is een grote tweederde meerderheid nodig om Trump te veroordelen in de afzettingsprocedure. In dat geval kan Trump de toegang tot het regeringsambt worden ontzegd, zodat hij zich bij een volgende verkiezing zich niet opnieuw kandidaat kan stellen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News