beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Banken lager van start op rood Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een duidelijk lagere opening tegemoet, nadat de kwartaalcijfers van een drietal grote banken de handen van beleggers niet op elkaar kreeg.

Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood. De Nasdaq lijkt vlak te openen.

Vannacht hield Biden dan de presentatie waar beleggers al zo lang naar hebben uitgekeken. Het voorgestelde coronareddingsplan, met de naam 'the American Rescue Plan' en een waarde van ongeveer 1.900 miljard dollar, is de eerste van twee grote investeringsinitiatieven die Biden in de eerste maanden van zijn presidentschap wil doorvoeren. 

Het plan stelt onder meer voor 1.400 dollar aan direct geld per persoon in de vorm van cheques beschikbaar. Andere componenten omvatten een hogere werkloosheidsuitkering, ontslagvergoedingen en kindertoeslagen.

De helft van de bijna 2 biljoen dollar is gericht op steun aan huishoudens, terwijl de andere helft is bedoeld voor het vaccinatieprogramma en steun aan staats- en lokale overheden. 

Beleggers hadden wellicht op nog meer gerekend en Amerikaanse aandelen-futures deden na de toespraak een stapje terug. Het vooruitzicht van oplopende begrotingstekorten leidde daarnaast de afgelopen weken tot een hogere Amerikaanse rente.

Vanmiddag noteerde het rendement op een lening met een looptijd van 10 jaar op 1,106 procent. Rond de jaarwisseling stond er nog 0,92 procent op de borden. 

In een toespraak zei voorzitter van de Fed Jerome Powell donderdagavond dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet is waar die moet zijn. Ook hoeven beleggers niet te vrezen dat de rente spoedig wordt verhoogd of dat er zal worden 'getaperd', aldus Powell.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen bleken in december gedaald, net als de Empire State index. De producentenprijzen stegen. 

Later vanmiddag volgt ook nog de industriële productie en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar handelde op 1,2116. Olie werd ruim een procent procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Beleggers hadden vanmiddag veel aandacht voor de cijfers van Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo, waarmee het Amerikaanse cijferseizoen echt op stoom is gekomen.

JPMorgan Chase boekte in het vierde kwartaal van 2020 meer winst dan verwacht, dankzij een lichte stijging van de inkomsten en vooral een vrijval van provisies. De nettowinst liep op tot 12,1 miljard dollar, of 3,79 dollar per aandeel. Analisten die door FactSet waren geraadpleegd hadden op een winst per aandeel van 2,62 dollar gerekend. 

Wells Fargo wist met zijn winst per aandeel de verwachtingen achter zich te laten. Die winst kwam uit op 0,64 dollar per aandeel, terwijl analisten die vooraf waren gepolst door FactSet uitgingen van 0,58 dollar per aandeel. In de laatste drie maanden van 2019 was dit 0,60 dollar en in derde kwartaal van 2020 bedroeg de winst 0,42 dollar per aandeel.

Citigroup boekte in 2020 stabiele inkomsten op jaarbasis, terwijl de nettowinst iets daalde, hoewel die nog wel altijd hoger uitviel dan verwacht. In het vierde kwartaal bedroeg de nettowinst 4,6 miljard dollar, ofwel 2,08 dollar per aandeel. De consensus samengesteld door FactSet rekende op een nettowinst per aandeel van 1,34 dollar.

Xiaomi en acht andere bedrijven zijn door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet, omdat ze banden zouden hebben met Chinese veiligheidsdiensten en het leger.

Slotstanden

De S&P 500 daalde donderdag 0,4 procent op 3.795,54 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent tot 30.991,52 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent lager op 13.112,64 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium