beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Rode start Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag naar verwachting lager van start, na koersverliezen nabeurs van Intel en vooral IBM.

Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,8 procent lager en die op de Nasdaq 0,6 procent.

Analisten van SEB merkten op dat de Aziatische beurzen vanochtend al de toon zetten met lagere koersen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt in China weer toe te nemen en dat drukte het sentiment in Azië na een wisselvallig koersverloop op Wall Street donderdagavond. 

"Op de beurzen is vanochtend een correctie te zien en zijn beleggers erg terughoudend, maar een structurele ommekeer in het sentiment zien we niet", aldus marktanalist Jeffrey Halley van OANDA. "Het risico neemt toe dat de [Amerikaanse] Senaat niet zo vredig en eensgezind is als de beurzen afgelopen week hebben ingeprijsd. Enige signalen van onenigheid, kunnen aanleiding zijn voor een verdere neerwaartse correctie op de mondiale aandelenmarkten volgende week", aldus Halley.

Vanmiddag krijgen beleggers de voorlopige inkoopmanagersindexen gepresenteerd. In Europa lieten die een daling zien.

In een toelichting zei econoom Chris Williamson van Markit dat een dubbele dip recessie steeds waarschijnlijker is, nu de coronacrisis in januari weer voor nieuwe lockdowns zorgde. Positief is volgens de econoom wel, dat de tegenwind ditmaal minder sterk is dan bij de eerste coronagolf.

Verder staan de bestaande woningverkopen in de VS op de agenda en de wekelijkse olievoorraden. Die voorraden komen twee dagen later dan normaal, vanwege Martin Luther King Day en de inauguratie van Joe Biden als president.

De euro/dollar handelde op 1,2182. Olie werd ongeveer 2,5 procent goedkoper. Volgens chief financial officer Manish Raj van Velandera Energy verloor de olieprijs terrein na het olievoorradenrapport van het American Petroleum Institute dat woensdagavond laat verscheen en waaruit "een onverwachte stijging bleek, na drie weken van dalingen."

Bedrijfsnieuws
?
Intel heeft in het vierde kwartaal van 2020 een hoger dan verwachte omzet van 20 miljard dollar behaald en de jaaromzet kwam zelfs op een record uit. In het lopende kwartaal rekent Intel op een omzet van 18,6 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,03 dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,93 dollar en een omzet van 16,08 miljard dollar. Intel publiceerde de cijfers overigens net voor de beurs donderdagavond sloot, omdat er vrees was dat er resultaten waren uitgelekt. Intel lijkt 4 procent lager te openen.

IBM heeft in het vierde kwartaal van 2020 een lagere omzet behaald en dat resultaat was ook onder verwachting. De omzet van IBM kwam in het vierde kwartaal 6 procent lager uit op jaarbasis, op 20,4 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 20,7 miljard dollar. IBM gaf donderdagavond geen concrete outlook maar zei wel te verwachten dat de omzet in 2021 weer groeit. Big Blue wil dit jaar zijn divisie Managed Infrastructure Services naar de beurs brengen. IBM opent vermoedelijk meer dan 7 procent lager.

PPG Industries heeft in het vierde kwartaal van 2020 een lagere omzet behaald, waarbij de rivaal van AkzoNobel nog altijd de gevolgen ondervond van de coronacrisis. PPG verwacht dat de mondiale economische activiteit in de eerste helft van 2021 herstelt, maar door de huidige coronacrisis is er onzekerheid over de precieze timing. PPG gaat vermoedelijk 4 procent lager van start.

Slotstanden

De S&P 500 steeg donderdag een fractie bij een slot van 3.853,07 punten en de Nasdaq sloot overtuigend hoger met een plus van 0,6 procent bij een stand van 13.530,91 punten. De Dow Jones index daalde licht en sloot op 31.176,01 punten.
?

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium