beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 daalde 0,2 procent bij een slot van 3.906,71 punten, de Dow Jones index eindigde vrijwel vlak op 31.494,32 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent hoger bij een slotstand van 13.874,46 punten.

Beleggers zien momenteel een aantal redenen om voorzichtig te blijven, variërend van de hoge waarderingen op de aandelenmarkten tot het tempo van het herstel van de wereldeconomie.

"Beleggers nemen even een pauze", zei strateeg Arthur van Slooten van Société Générale. "We denken dat er meer opwaarts potentieel is."

In Washington verdedigde de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen de omvang van het coronasteunpakket van president Joe Biden van 1,9 biljoen dollar. Zij zei donderdag in een interview met CNBC dat ze hoopt dat het pakket in de komende weken zal worden goedgekeurd. Volgens de laatste berichten zal het Huis van Afgevaardigden volgende week stemmen over het plan. De Senaat volgt voor 14 maart, wanneer de aanvullende bijstand voor werklozen afloopt.

Op macro-economisch vlak bleken de aanstaande woningverkopen in januari harder gestegen dan verwacht. Verder steeg de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in de VS van 58,7 in januari naar 58,8 in februari.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,2119.

De olieprijs daalde verder. Op een settlement van 59,24 dollar werd een vat West Texas Intermediate vrijdag 2,1 procent goedkoper.

Analist Robert Yawger van Mizuho Securities verwacht dat de WTI-olieprijs na de recente rally wat zal terugzakken en consolideren tussen de 55 tot 57 dollar. 

Bitcoin steeg vrijdag ruim 6 procent en noteerde boven de 55.000 dollar, nadat Tesla-topman Elon Musk zich opnieuw positief uitliet over de cryptomunt. Daarbij heeft de munt nu een totale marktwaarde van ruim 1 biljoen dollar.

Bedrijfsnieuws

Dropbox daalde 3,8 procent. Het Amerikaanse cloudopslagbedrijf heeft in het vierde kwartaal voor het eerst meer dan een half miljard dollar aan omzet behaald. Onder de streep resteerde echter een verlies van bijna 346 miljoen dollar.

Applied Materials won 5,3 procent. De toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie heeft in het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd. Voor het lopende kwartaal rekent Applied Materials op een aangepaste winst van 1,44 tot 1,56 dollar per aandeel. De omzet moet uitkomen tussen 5,19 miljard en 5,59 miljard dollar. Daarmee ligt de outlook flink hoger dan analisten hadden voorzien.

Deere steeg 9,6 procent, nadat de Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines het afgelopen kwartaal beter presteerde dan verwacht. Deere boekte een winst van 3,87 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 2,16 dollar per aandeel. De omzet steeg van 7,73 miljard dollar maar 9,11 miljard dollar, terwijl de markt rekende op 7,21 miljard dollar. Ook verhoogde Deere de outlook voor de jaaromzet.

Apple steeg 0,1 procent, nadat Jefferies op basis van data over smartphoneverzendingen meldde dat de iPhone in China in januari waarschijnlijk marktaandeel heeft gewonnen ten opzichte van Chinese merken.

IBM onderzoekt een mogelijke verkoop van Watson Health, meldden personen bekend met de situatie, terwijl de nieuwe CEO stappen neemt om het bedrijf te stroomlijnen en competitiever te maken in cloud computing. Het aandeel daalde 1,5 procent.

Facebook verloor 2,9 procent. Een Amerikaanse toezichthouder oordeelde donderdag dat de socialmediagigant weliswaar stappen heeft ondernomen om te voorkomen dat het ongeautoriseerde gegevens van klanten verzamelt, maar er niet in is geslaagd om het delen van deze gevoelige informatie te voorkomen.

Uber heeft van de Britse rechter het deksel op de neus gekregen ten aanzien van de juridische status van zijn bezorgers. De chauffeurs van Uber zijn geen zelfstandigen, maar moeten worden beschouwd als werknemers, oordeelde het Britse Hooggerechtshof vrijdag. Dat betekent dat zij voortaan het minimumloon moeten verdienen en recht op vakantie hebben. Het aandeel daalde 1,0 procent.

Roku steeg 3,2 procent. De streamingdienst boekte het afgelopen kwartaal een 58 procent hogere omzet. Roku profiteerde van het feit dat klanten meer zochten naar online entertainment, terwijl ze thuis zaten vanwege de corona-uitbraak.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE