beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd stond de S&P 500-future op een openingsverlies van 0,8 procent en leek de Nasdaq zelfs 2,0 procent in het rood te openen. De Dow Jones index hield de schade nog het meest beperkt en koerste af op een 0,3 procent lagere opening.

Met name groeiaandelen zoals in de techsector staan momenteel onder druk vanwege hun hoge waarderingen, nu de obligatierendementen oplopen. Dinsdag noteerde de Amerikaanse tienjaarsrente vrijwel stabiel rond 1,36 procent, het hoogste niveau in ruim een jaar.

Daarom kijkt de markt dinsdag uit naar de halfjaarlijkse verklaring van voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres. Volgens valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe gaat Powell mogelijk in op de stijgende obligatierentes en de oplopende inflatie.

Sammani wees daarbij ook op het effect van het stimuleringspakket van 1.900 miljard dollar dat de regering van Joe Biden wil doorvoeren.

"Meer fiscale steun betekent dat de outlook voor economisch herstel verbetert en dat duwt de Amerikaanse obligatierentes al sinds het begin van het jaar omhoog", aldus de valuta-analist.

Maandag ging het budgetcomité in het Huis van Afgevaardigden akkoord met het stimulusplan van Biden en een stemming in het Huis wordt nog deze week verwacht. De Senaat verwacht voor 14 maart, wanneer aanvullende bijstand voor werklozen in de VS afloopt, te stemmen.

Grondstoffen zijn momenteel ook in trek en de WTI-olieprijs ging dinsdag dan ook 1,0 procent hoger en noteerde op ruim 62 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,2146.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag in de VS vrij rustig. Alleen de huizenprijzen van Case Shiller in december staan op de agenda, net als het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Conference Board in februari.

Bedrijfsnieuws

Techzwaargewichten als Tesla, Apple, Amazon en Microsoft noteerden dinsdag in de voorbeurshandel op Wall Street flink in het rood. Tesla koerste af op een openingsverlies van meer dan 6 procent.

Home Depot opende de boeken over het vierde kwartaal. In de verslagperiode werd een hogere omzet geboekt omdat de doe-het-zelfketen bleef profiteren van lockdownmaatregelen waardoor consumenten zelf gingen klussen. De vergelijkbare omzet in thuismarkt Amerika steeg met 25 procent. De winst per aandeel van 2,65 dollar was beter dan de 2,63 dollar die analisten voorspelden.Het aandeel lijkt desondanks een procent lager te openen.

Wells Fargo verkoopt zijn vermogensbeheertak aan GTCR en  Reverence Capital voor 2,1 miljard dollar. De deal wordt naar verwachting in de tweede jaarhelft afgerond. Wells Fargo lijkt dinsdag een half procent lager te openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten. De S&P 500 index sloot 0,8 procent in het rood op 3.876,50 punten. De Dow Jones-index steeg met 0,1 procent tot 31.521,69 punten, maar techbeurs Nasdaq leverde 2,5 procent in op 13.533,05 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.