beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Fed blijft zeer verruimend - Powell

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve blijft een zeer verruimend beleid voeren totdat de Amerikaanse economie verder is hersteld van de coronacrisis. Dit benadrukte voorzitter Jerome Powell dinsdag op de eerste dag van zijn halfjaarlijkse verklaring over het monetaire beleid tegenover het Amerikaans Congres.

"De economie is nog ver verwijderd van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelen", aldus Powell, die dinsdag voor de Senaat verschijnt en woensdag voor het Huis van Afgevaardigden.

Daarom zal de Fed de Amerikaanse economie blijven ondersteunen met rentes rond de nul procent en grote opkoopprogramma's, totdat er "aanzienlijk meer vooruitgang" is geboekt in het herstel.

De verklaring van Powell komt op het moment dat beleggers rekenen op een stevig economisch herstel later in het jaar en er in toenemende mate wordt gevaccineerd tegen het coronavirus.

Het verwachte herstel gaat echter gepaard met een stijging van de inflatie en dit wakkert de zorgen aan dat de Fed gedwongen zal worden om de beleidsteugels eerder dan verwacht strakker te trekken.

Powell zei dinsdag dat de inflatie nog altijd onder de langere termijndoelstelling van 2 procent van de Fed ligt.

Hij benadrukte dat als er een verandering komt in het beleid van de Fed, dit tijdig zal worden gecommuniceerd. Recent is de rentevrees toegenomen vanwege de oplopende obligatierentes. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdagmiddag licht lager op 1,353 procent.

Powell was dinsdag positiever over de economie dan bij zijn vorige getuigenis begin december, toen de Verenigde Staten te kampen hadden met een zeer hoog aantal coronabesmettingen en er nog niet werd gevaccineerd.

De centraal bankier waarschuwde in zijn verklaring wel dat het pad naar herstel voor de economie zeer onzeker blijft en dat dit zeer afhankelijk is van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

De indexen op Wall Street startten de handelsdag diep in het rood en krabbelden iets op na het verschijnen van de verklaring van Powell. De Nasdaq daalde 1,7 procent en de S&P 500 verloor 0,7 procent. De Dow Jones hield de schade beperkt met een verlies van 0,4 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.