beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, na beter dan verwachte Duitse cijfers en uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent op 411,30 punten. De Duitse DAX steeg 0,9 procent naar 13.992 punten. De Franse CAC 40 won 0,3 procent tot 5.798 punten. De Britse FTSE steeg 0,5 procent naar 6.659 punten.

Beleggers waren opgelucht over uitspraken van Powell, die beloofde de rente laag te houden, nu de lange rente in de VS aan het oplopen is. Voornamelijk technologie- en andere groeibedrijven kregen afgelopen dagen klappen door de stijgende rentecurve, onder meer te merken aan de daling van de Nasdaq index.

“Vooral voor technologiebedrijven is dit een probleem, want hier zit veel waarde in toekomstige winsten. Als we deze moeten verdisconteren aan een hogere rente kan dat een groot verschil maken. Bij waardebedrijven die nu al veel winst maken, maakt dat veel minder uit”, vertelde Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis aan ABM Financial News.

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell was dinsdag in de Amerikaanse Senaat standvastig over ruim monetaire beleid, ondanks de hogere inflatieverwachting die aan de basis ligt van de rentestijging. Daarmee haalde de bankier de nodige vrees voor een renteverhoging later dit jaar van tafel.

Duitsland publiceerde woensdag over het vierde kwartaal een economische krimp op jaarbasis met 2,7 procent. Op kwartaalbasis groeide de economie niettemin met 0,3 procent en dat was beter dan de verwachte 0,1 procent.  

Het Franse ondernemersvertrouwen daalde in februari naar 90, van 91 een maand eerder.

De wekelijkse olievoorraden in de VS bleken onverwacht te zijn gestegen, omdat de koudegolf in Texas meer raffinagecapaciteit hadden lamgelegd dan economen hadden voorzien. De verkoop van nieuwe woningen in de VS steeg in januari fors.

Olie noteerde woensdag fors hoger. Een april-future West Texas Intermediate steeg 2,8 procent tot 62,95 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 65,86 dollar werd betaald, een plus van 2,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2133. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,2142 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Vodafone Group wil Vantage Towers eind maart naar de beurs van Frankfurt brengen. Vodafone wil enkel bestaande aandelen die in handen zijn van het telecombedrijf naar de beurs brengen. De free float zal volgens Vodafone beperkt zijn. De exacte timing van de beursgang blijft nog afhankelijk van de marktontwikkelingen. Het aandeel Vodafone verloor ruim 3 procent.

Worldline heeft in 2020 de omzet licht zien dalen, maar wist de vrije kasstroom wel fors op te voeren. Worldline verwacht dat in het eerste jaarhelft de impact van de coronamaatregelen voelbaar blijft. Voor heel 2021 rekent het betaalbedrijf op een autonome omzetgroei van ten minste 5 procent  en een verbetering van de operationele marge vóór afschrijvingen en waardeverminderingen met 2 procentpunt. Wordline sloot 0,8 procent lager.

Reckitt Benckiser Group heeft in 2020 weer winst geboekt, waarbij vooral de hygiënetak profiteerde van een toegenomen vraag als gevolg van de coronacrisis. Voor 2021 mikt het bedrijf op een vergelijkbare groei van 0 tot 2 procent, inclusief een sterk eerste kwartaal. Het aandeel daalde 1,5 procent.

Een grote verliezer was Wolters Kluwer, dat een vlakke jaaromzet koppelde aan een hoger resultaat en het jaardividend met 15 procent verhoogde. Ook gaat het bedrijf weer voor 350 miljoen euro aandelen inkopen. Het aandeel verloor 6 procent.

In Brussel won Solvay 6 procent. Ageas verloor 1,8 procent na jaarcijfers, die weinig verrasten. 

In Parijs was een plus weggelegd voor autofabrikant Stellantis, waarvan het aandeel 2,3 procent mocht bijschrijven. Delivery Hero verloor 3 procent in Frankfurt.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium