beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 411,73 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 13.879,33 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.783,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 6.651,96 punten.

De Europese aandelenmarkten schommelden donderdag tussen lichte winsten en verliezen, vanwege zorgen over stijgende obligatierentes. "Stijgende obligatierentes blijven op het sentiment drukken", zei marktanalist Craig Erlam van OANDA. "Ondanks de verzekeringen van Fed-voorzitter Jerome Powell raken beleggers er steeds meer van overtuigd dat een hogere inflatie centrale banken ertoe zal aanzetten om het beleid eerder te verkrappen", zei hij.

De markt haalde donderdag steun uit opmerkingen van Fed-vice-voorzitter Richard Clarida dat de centrale bank obligaties zal blijven kopen totdat er "substantiële verdere vooruitgang" is geboekt in de richting van de doelstellingen voor maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in februari licht is verbeterd. De index steeg van 15,5 negatief naar 14,8 negatief. Ook in Duitsland herstelde het consumentenvertrouwen in Duitsland voor maart licht. De index noteerde op 12,9 negatief.

De geldhoeveelheid in de eurozone is in januari met 12,5 procent gestegen, versus een stijging van 12,4 procent een maand eerder.

De euro/dollar noteerde op 1,2223. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2161 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2164 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Bayer heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet en de resultaten opnieuw flink onder druk zien staan. Het dividendvoorstel voor 2020 ligt op 2,00 per aandeel. Dat is 0,80 euro per aandeel minder dan over 2019. Bayer verwacht voor 2021 een omzet tussen 42 miljard en 43 miljard euro. De kernwinst per aandeel wordt ingeschat op 6,10 tot 6,30 euro. Het aandeel daalde 6,4 procent.

Telefonica boekte in het vierde kwartaal van 2020 weer winst, nadat de omzet herstelde in de vier kernmarkten. Over 2021 wil het telecombedrijf een dividend uitkeren van 0,30 euro per aandeel. Telefonica steeg 0,8 procent.

Adecco Group heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet en winst zien teruglopen. Adecco wil een dividend voorstellen van 2,50 Zwitserse frank per aandeel over 2020 en is van plan om weer eigen aandelen in te kopen in de komende drie jaar. De uitzender begon het nieuwe jaar met een daling van de autonome omzet met 2 procent in januari, terwijl februari een soortgelijke volumeontwikkeling liet zien. Het aandeel verloor 1,9 procent.

Fielmann en Afflelou hebben beide interesse in de onderdelen die EssilorLuxottica wil afstoten om zo goedkeuring te krijgen voor de overname van het Nederlandse Grandvision. Dit meldde CFTN woensdagavond op basis van bronnen. De koers van het aandeel EssilorLuxottica noteerde 1,5 procent lager, van Grandvision 1,2 procent hoger.

Nokia steeg 4,6 procent. De Finse fabrikant van telecomapparatuur is een populair bedrijf op het Reddit WallStreetBets-prikbord. De Amerikaanse favorieten Gamestop en AMC Entertainment noteerden achtereenvolgens 60,1 procent en 9,8 procent hoger.

Anheuser-Busch InBev verloor 6,2 procent. De bouwer gaf sterker dan verwachte omzet- en volumeprognoses af, maar waarschuwde tevens dat de marges voor het lopende jaar onder druk zullen komen te staan.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,1 procent lager op 3.881,80  punten. De Dow Jones index daalde 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,6 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen