beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street veert op in volatiele sessie

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewogen vrijdag volatiel maar sloten uiteindelijk overtuigend hoger, na een sterk banenrapport.

De S&P 500 index ging van een aardig verlies eerder op de dag naar een winst van 2,0 procent bij een slot van 3.841,94 punten. De Dow Jones index steeg 1,9 procent tot 31.496,30 punten en de Nasdaq, eerder in de sessie nog diep in het rood, wist uiteindelijk 1,6 procent te stijgen en eindigde op 12.920,15 punten. Op weekbasis verloor de techindex wel ruim 2 procent.

"Het is een getouwtrek [op de beurzen]", aldus Randy Frederick van Schwab Center for Financial Research.

"Is goed nieuws ook echt goed nieuws, zelfs als het betekent dat de rentes oplopen? Ik denk dat de markten deze vraag nog niet hebben beantwoord."

Veel aandacht ging vrijdag uit naar het toonaangevende banenrapport. In de Verenigde Staten kwamen er in februari 379.000 banen bij, veel meer dan verwacht. En over januari vond een heel stevige opwaartse bijstelling plaats.

"Het lijkt er op dat in de Verenigde Staten veel de goede kant uitgaat, zoals de daling van het aantal besmettingen, de uitvoering van de vaccinatieprogramma's en het aanstaande steunpakket van 1,9 biljoen dollar", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets is een sterk banenrapport goed voor het economisch herstel maar zal het ook voor meer inflatiedruk zorgen, en dat stuwt de obligatierentes en "schaadt aandelen."

De Amerikaanse tienjaarsrente liep vrijdag aanvankelijk op tot 1,61 procent, om vervolgens terug te zakken tot 1,56 procent. Donderdag lukte het Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell niet om de rente omlaag te praten. 

Verder werd vrijdag bekend dat de Europese Unie en de Verenigde Staten alle importarieven die zijn opgelegd in hun handelsdispuut over subsidies voor Airbus en Boeing, met vier maanden opschorten.

De tijdelijke opschorting geldt voor 7,5 miljard dollar aan geïmporteerde Europese producten als wijn, whisky, kaas en olijven en voor 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten als vliegtuigen die de EU importeert.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1918. 

De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Op een settlement van 66,09 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,5 procent duurder. Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs ruim 7 procent.

De markten reageerden donderdag al enthousiast op de verlenging van de bestaande productie-afspraken van OPEC en zijn bondgenoten tot en met april en de vrijwillige productieverlaging van Saoedi-Arabië, ook tot eind volgende maand. Dat optimisme bleef vrijdag hangen.

Met de verlenging is volgens energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO een einde gemaakt aan alle onzekerheid.

Bedrijfsnieuws

In het spoor van de olieprijzen stegen energiereuzen Exxon Mobil en Chevron vrijdag zo'n 4 procent.

Broadcom heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar de eigen verwachtingen gehaald. De omzet steeg met 14 procent op jaarbasis naar 6,65 miljard dollar. Broadcom rekende vooraf op een omzet van 6,6 miljard dollar. Op aangepast niveau kwam de winst per aandeel uit op 6,61 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 6,56 dollar en een omzet van 6,62 miljard dollar. 

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Broadcom op een omzet van 6,5 miljard dollar, wat op jaarbasis een stijging van 13 procent zou betekenen. Het aandeel steeg 1,5 procent.

NXP Semiconductors start een nieuwe aandeleninkoop voor 2 miljard dollar en verhoogt het kwartaaldividend met 50 procent. NXP steeg aan de Nasdaq 8,1 procent.

Oracle sloot met een plus van 6,6 procent net onder de hoogste slotkoers ooit, van bijna 72 dollar, nadat het een koopadvies kreeg van Barclays.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium