beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street op verlies

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag lager, terwijl de voorzitter van de Federal Reserve en de minister van Financiën begonnen aan een tweedaagse toelichting tegen het Congres over de maatregelen om de economische impact van de coronacrisis te beperken. 

De S&P 500-index daalde 0,9 procent, de Dow Jones index verloor 1,1 procent en technologie-index Nasdaq daalde 0,5 procent.

Dinsdag spreken Fed-voorzitter Jerome Powell en minister van financiën Janet Yellen in het Huis van Afgevaardigden en woensdag in de Senaat. Hun uitspraken deden weinig stof opwaaien. 

In  de Verenigde Staten werd een jaar geleden een dieptepunt bereikt in de pandemie en de beurskoersen, waarna de koersen sterk herstelden met hulp van massale inkomenssteun van de Amerikaanse overheid voor en monetaire stinulering.

Een nieuwe opleving van het coronavirus leidde tot strengere lockdownmaatregelen in Europa, wat twijfel voedt over de snelheid waarmee de wereldeconomie kan herstellen. In Frankrijk, Duitsland en Italië werden de lockdowns verlengd. 

"Het optimisme over het vaccinatieprogramma is zo sterk als de zwakste schakel, en dat is momenteel Europa", zei Michael Hewson van CMC Markets. "Het is zeer onwaarschijnlijk dat internationele reizen betekenisvol kunnen terugkeren terwijl een groot deel van Europa blijft achterlopen met het inenten van de bevolking."
 
"Het lijkt erop dat het reflatie-verhaal tegen wat obstakels aanloopt. We zitten waarschijnlijk in een cyclisch herstel, maar zijn op de zaken vooruit gelopen. Beleggers staan nu stil bij de vraag: hoe snel zal het economisch herstel echt gaan?", aldus vermogensbeheerder Sebastian Mackay van Invesco.

Daarbij houden de markten de ontwikkeling van de obligatierentes nauwlettend in de gaten, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, die wees op een aantal Treasury-veilingen die deze week gepland staan. "Dit is een nieuwe test voor de obligatierentes. Momenteel lijkt het erop dat de Amerikaanse tienjaarsrente niet verder stijgt", aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. De nieuwe woningverkopen daalden in februari met 18 procent, waar economen een daling van 6 procent voorspelden.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,1891. Olie kelderde en werd zo'n 6 procent goedkoper. Beide hebben te lijden onder de hernieuwde zorgen over het oplaaiende coronavirus in Europa. Voor de olieprijs leidt dit tot twijfels over de vraag.

Bedrijfsnieuws

Aandelen in de reissector gingen fors lager, zoald United AirLines, en Carnival, met 7 en 8 procent. 

Zoom Video en Netflix stegen. Dit zijn aandelen die het juist goed deden door de lockdowns.

Amerikaanse toezichthouders maken zich zorgen over het coronavaccin van AstraZeneca nu het farmaconcern mogelijk gedateerde onderzoeksdata heeft gebruikt over de effectiviteit van het vaccin. Maandag maakte AstraZeneca juist bekend dat de werkzaamheid van zijn coronavaccin hoger is dan eerder gedacht, met gemiddeld 79 procent en zelfs 100 procent bij een ernstig ziektebeeld. In een reactie zei AstraZeneca dinsdag dat het spoedig alle actuele data zal vrijgeven. Het aandeel stond 2 procent lager.

Het Duitse CureVac meldde dinsdag juist gunstige preklinische data in een onderzoek waarbij zijn coronavaccin wordt getest op muizen. Daaruit bleek een volledige bescherming tegen de oorspronkelijke variant en de als zeer gevaarlijk beschouwde Zuid-Afrikaanse variant. CureVac noteerde zo'n 6 procent in de plus.

Verder lijkt de coronabehandeling van Regeneron Pharmaceuticals met antilichamen het risico op ziekenhuisopnames en sterfgevallen met 70 procent te verkleinen, meldde het farmabedrijf. Het aandeel stond 3 procent lagercure.

Nabeurs komen Adobe Systems en GameStop met kwartaalcijfers. 

Met GameStop zal op aandacht kunnen rekenen. Het hype-aandeel was de afgelopen maanden speelbal tussen institutionele short beleggers als hedgefondsen en een groep particuliere beleggers die het aandeel op het Reddit forum aanprezen om de aandelenkoers aan te jagen. GameStop verloor 6 procent in waarde.

Een ander hype-aandeel, AMC Entertainment stond 15 procent lager na een verlies van ruim 10 procent maandag.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen