*

Nieuws Buitenland

Wall Street op weg naar hogere opening

maandag 4 juni 2018 14:53

Hoger slot vrijdag krijgt vervolg.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag op weg om hoger van start te gaan. Een half uur voor de openingsbel steeg de future voor de S&P 500 0,3 procent.

De Amerikaanse beurzen lijken daarmee de opgaande lijn van vrijdag door te zetten, toen een sterk arbeidsrapport voor optimisme zorgde. Zorgen over een wereldwijde handelsoorlog blijven op de achtergrond sluimeren. Dit weekend werden onderhandelingen tussen Amerika en China afgebroken zonder dat er een oplossing was bereikt.

Vorige week werd bekend dat Amerika, onder leiding van Donald Trump, definitief invoertarieven heeft ingesteld op staal en aluminium producten uit Europa, Mexico en Canada.

"Markten blijven verrassend positief ondanks de oplopende angsten over de handelsoorlog," zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Er blijft een zekere mate van optimisme bestaan dat deze agressieve houding van Trump een positionering is die snel zal veranderen, in plaats van te resulteren in de feitelijke toepassing van Amerikaanse tarieven en vergeldingsmaatregelen van de getroffen landen," voegde hij eraan toe.

De euro/dollar noteerde op 1,1721. Vrijdagavond stond de wisselkoers op 1,1656. Olieprijzen noteerden tot 1,0 procent lager.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor de ISM New York index en de fabrieksorders.

Er staan deze week geen speeches van centrale bankiers gepland, aangezien de stille periode is aangebroken voor de Federal Reserve voorafgaand aan de bijeenkomst van 12 en 13 juni.

Bedrijfsnieuws

Apple begint vandaag met de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Normaal gesproken kondigt de onderneming nieuwe software updates aan tijdens dit evenement, maar soms ook nieuwe producten. In de handel voorbeurs steeg Apple 0,7 procent.

Microsoft heeft software ontwikkelaar GitHub gekocht. De koers van Microsoft steeg 0,7 procent.

Amazon steeg 0,4 procent, nadat SunTrust Robinson Humphrey het koersdoel verhoogde van 1.900 naar 2.000 dollar. Het koopadvies bleef gehandhaafd. Het is de vierde keer dit jaar dat de broker het koersdoel voor het internetbedrijf opschroefde.

Slotstanden

De S&P 500 steeg vrijdag 1,1 procent tot 2.734,62 punten, de Dow Jones-index won 0,9 procent tot 24.635,21 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent in het groen op 7.554,33 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 04, 2018 08:53 ET (12:53 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.