*

Nieuws Buitenland

Olieprijs stijgt licht

woensdag 13 juni 2018 20:55

Olievoorraden VS dalen sterker dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag voor de derde dag op rij gestegen, na een groter dan verwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot 0,28 dollar of 0,4 procent hoger op 66,64 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De prijsstijging bleef beperkt nadat de Energy Information Administration woensdag ook bekendmaakten dat de totale Amerikaanse productie van ruwe olie de afgelopen week aanzienlijk is gestegen.

Recente cijfers wezen ook al op stijgende productie door de landen die aangesloten zijn bij de organisatie van olie-exporterende landen OPEC.

De Amerikaanse overheidsinstantie EIA meldde woensdag dat de handelsvoorraden ruwe olie in de Verenigde Staten de afgelopen week met 4,1 miljoen vaten zijn gedaald. Dit was de sterkste daling sinds eind maart en een sterkere daling dan de 2,6 miljoen vaten die werden verwacht. Dinsdag rapporteerde de American Petroleum Institute nog een stijging van de voorraden met 833.000 vaten.

"Raffinaderijen die draaien op het hoogste niveau van het jaar droegen bij aan een stevige maar seizoensmatige daling van de olievoorraden. Lagere voorraden benzine en destillaten gaven het rapport een extra bullish tintje", zei analist Matt Smith van ClipperData.

"Aan de vraagkant lieten de hoeveelheid geleverde producten een terugkeer zien naar het verwachte niveau, terwijl de binnenlandse productie aan de aanbodkant blijft wijzen op een voortdenderende toename."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 13, 2018 14:55 ET (18:55 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.